![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Incepe sezonul gratarelor si al mersului la iarba verde... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Cum marinam carnea pentru gratar, ce altceva inafara de carne punem pe gratar, ce bunatati luam cu noi la un picnic si cum le impachetam cel mai bine? Va astept aici cu idei si retete. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Later edit: incep eu, dar sper sa veniti si voi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif) Tepuse in stil gyros pentru gratar carne de porc (de la spate) mirodenii pentru gyros ulei telemea/ feta ceapa taiata pestisori Carnea de porc se taie in felii foarte subtiri, cam jumatate de centimetru (cel mai bine e sa-i ziceti macelarului sa o taie). Amestecul de mirodenii pentru gyros (daca nu gasiti unul ca lumea de cumparat, puneti boia dulce de ardei, piper, oregano si sare) se amesteca cu ulei si se da carnea prin uleiul cu mirodenii. Branza se taie bastonase mai solide, se pune cate-un bastonas ( (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) ce exprimare!) intr-o felie de carne, se presara niste ceapa pe deasupra si se ruleaza carnea. Se infige in tepusa. Pe o tepusa se pun 4-5 rulouri. Se prajeste pe gratar. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
@ ala
Meniu la gratar: Aperitive: pungute cu telemea si telemea in bacon Felul doi: somon la gratar (marinat ori in ulei de masline amestecat cu coaja de lamaie netratata chimic si un pic de zeama de lamaie, ori in ulei de masline, usturoi pisat, rozmarin, mult piper negru si cimbru). Se pune pe o foaie de aluminiu. Garnituri: dovlecei, vinete, ciuperci - taiate felii, unse cu putin ulei si plante (de Provence sau italienesti, de ex.) si puse pe gratar. Se pot face si ciuperci umplute: se cumpara ciuperci cu palaria mare, li se scot piciorusele, care se unduiesc cu niste ceapa intr-o tigaie. Se poate adauga si spanac. La sfarsit se amesteca branza dupa gust (merge mai oricare, eu personal prefer una cu mucegai albastru). Se potrivesc de sare si piper, se ung un pic cu ulei si se pun pe gratar. Eu fac la gratare mai multe feluri de salate: de rosii, de salata verde, de linte sau fasole uscata. Desert: ananas taiat felii si pus pe gratar. Cand este felia pe farfurie, se toarna peste ea un pic de miere si se serveste cu inghetata de vanilie. Sau banane cu ciocolata: banana se lasa in coaja. Se taie de-a lungul, dar nu de tot (la un capat sa ramana intreaga). In taietura se presara bucatele de ciocolata, apoi se inchide iar fructul. Se imbraca strans intr-o folie de aluminiu si se pune pe gratar. La servit se scoate din foaia de aluminiu si se serveste cu inghetata de vanilie (se va manca cu lingurita din coaja). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 12:26 AM |
|