![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Daca vreti desert rapid si absolut delicios, va spun eu unul. Nu va va lua mai mult de 15 minute cu totul sa il preparati, cred, si veti avea succes sigur (ca dovada: cu asta m-a intampinat soacra mea cand am vizitat-o prima oara!).
TORT DE CLATITE CU CACAO 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 1/4 l lapte putintica sare ulei pentru prajit (sa zicem cam 100 ml) Plus: 1 lingura cacao amestecata cu 10-12 linguri zahar. Preparare: Se amesteca galbenusurile cu cele 5 linguri zahar, sa se topeasca usor zaharul. se adauga faina si laptele turnat treptat. Separat se bat albusurile spuma tare cu putina sare. La urma incorporati usor albusurile in primul amestec. Nu uitati sa amestecati 1 lingura cacao cu zahar intr-un castronel. Puneti tigaia de teflon pe foc cu ulei cam de 2-3 mm in ea si lasati sa se infierbante bine-bine. Luati din compozitie un polonic plin din compozitie si turnati in tigaie. Acest aluat nu curge, asa ca va trebui sa il "convingeti" sa se intinda spre margini, folosind o spatula sau dosul polonicului. Clatita nu va fi perfecta ca forma, dar nu conteaza. Imediat ce ati pus clatita in tigaie, reduceti focul sub tigaie la mediu spre mititel, fiindca altfel clatitele astea se ard foarte usor (au putina faina, totusi!). Se prajeste pe o singura parte, deci nu trebuie intoarsa. Cand e rumena pe margini, clatita este cam gata. Nu va faceti griji daca s-a rupt sau s-au indoit marginile. O scoateti usor din tigaie, alunecand-o repede-repede pe o farfurie, fara sa o rasturnati, cu partea prajita in jos. Nu incercati sa o manevrati cu spatula, ca se destrama toata! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/crying.gif) Imediat se presara bine pe deasupra cu o lingura-doua din amestecul de cacao+zahar. La fel se procedeaza si cu urmatoarele clatite: puneti uleiul, lasati sa se infierbante, turnati 1 polonic plin din compozitie.... etc... Doar ca clatitele nr. 2...n se intorc direct peste clatita anterioara, cu partea prajita in sus . Astfel se formeaza tortuletul. Nu uitati peste fiecare clatita sa puneti cacao cu zahar. In functie de cat de mare este tigaia, vor iesi vreo 6-7-8 de toate. Daca v-a ramas din cacaua cu zahar, adaugati la ea cateva lingurite de apa si putin unt si faceti o glazura. Yum-yum-yum! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 11:42 AM |
|