![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Incepe sezonul gratarelor si al mersului la iarba verde... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Cum marinam carnea pentru gratar, ce altceva inafara de carne punem pe gratar, ce bunatati luam cu noi la un picnic si cum le impachetam cel mai bine? Va astept aici cu idei si retete. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Later edit: incep eu, dar sper sa veniti si voi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif) Tepuse in stil gyros pentru gratar carne de porc (de la spate) mirodenii pentru gyros ulei telemea/ feta ceapa taiata pestisori Carnea de porc se taie in felii foarte subtiri, cam jumatate de centimetru (cel mai bine e sa-i ziceti macelarului sa o taie). Amestecul de mirodenii pentru gyros (daca nu gasiti unul ca lumea de cumparat, puneti boia dulce de ardei, piper, oregano si sare) se amesteca cu ulei si se da carnea prin uleiul cu mirodenii. Branza se taie bastonase mai solide, se pune cate-un bastonas ( (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) ce exprimare!) intr-o felie de carne, se presara niste ceapa pe deasupra si se ruleaza carnea. Se infige in tepusa. Pe o tepusa se pun 4-5 rulouri. Se prajeste pe gratar. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Ce-am facut eu de 1 Mai, o reteta invatata de la indieni:
PULPE DE PUI MARINATE IN IAURT Aveti nevoie de pulpe de pui superioare, cate?... hm, in functie de cate persoane vreti sa hraniti... sa zicem 8. Scoateti frumusel pielea de pe ele si osul. Intr-un castron amestecati cam tot ce va trece prin minte in materie de condimente, in cantitati rezonabile: praf de curry, busuioc, nucsoara macinata, piper, obligatoriu usturoi zdrobit si sare, seminte de mustar, tot zdrobite, mustar (pasta, dar nu prea mult!) de chimen tot asa, coriandru uscat, maghiran, marar - tot ce aveti prin casa. Daca aveti acces la asa ceva, 1-2 lingurite de chicken massala (ameste de condimente indienesti) ar fi la fel de bune. Peste toata amestecatura asta, turnati cam 300 ml iaurt si amestecati-le, apoi balaciti pulpele in acest sos. Acoperiti castronul si lasati-l la frigider cam 12-24 ore. Puneti pulpele pe gratarul incins cu cat sos de iaurt ramane pe ele, fara a le scurge sau spala. Se rumenesc pe ambele parti si se verifica sa fie facute. Cand intra furculita in ele sunt gata. Carnea marinata in iaurt este foarte frageda. Ca garnitura ar fi buni niste cartofi noi copti in folie de aluminiu cu putin ulei, tot pe gratar si cateva felii de rosii speriate putin pe gratar. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 01:05 AM |
|