![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Voi aveti flori de apartament? Eu sint fericita posesoare a vreo 15 ghivece de diferite dimensiuni, cu diferite plantute pe care le iubesc din toata inima.
Insa cel mai mult imi iubesc trandafirul japonez, care-mi face niste flori mari, rosu-corai... Mai am citiva pui de citrice (nu ma intrebati ce fel, pentru ca am pus la incoltit si seminte de lamii, si de portocal si de mandarin si le-am incurcat... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ) si de curmal... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Am si eu o buruienuta care-mi ofera mari bucurii in fiecare vara si nu stiu cum o cheama. Poate o cunoasteti voi dupa nume. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif)
Creste dintr-un rizom rozuliu si are tulpina de vreo 20-30 cm, neramificata, destul de subtire. Frunzele sunt verde inchis, putin tepoase, dar nu aspre, iar pe dos sunt bordo-mov cu picatele. De-a lungul tulpinii pana in varf face din loc in loc clopotei mov, cu corola deschisa intr-o parte, nu in jos. Este foarte rezistenta la temperaturi mari si arata grozav de bine in jardiniera. E si foarte infloritoare. Toamna planta moare. Peste iarna nu ud deloc pamantul din jardiniera, dar primavara scormonesc dupa rizomi. In jurul radacinutelor fibroase, nu prea adanci, gasesc intotdeauna multi-multi rizomi maruntei si roz, subtiri cat betele de chibrituri, si lungi de cel mult 1,5 cm. Intotdeauna trebuie sa dau trei sferturi din ei prietenelor mele, asa de tare se inmultesc intr-un an. Pe ceilalti ii pun in pamant proaspat, nu foarte adanc, si-i ud vreo 3 saptamani pana incep sa creasca plantele. Asta se-ntampla prin aprilie de obicei. Anul acesta am fost cam lenesa, asa ca inca nu va pot arata florile, ca din bietii rizomi, plantati in mai pe la sfarsit, abia au iesit niste plantute de-o palma (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif) . Mai am de asteptat pana infloresc. Eu le spun clopotei, dar sunt cam atipici, cum ziceam, petalele se deschid in afara. Ii cunoasteti? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 07:51 AM |
|