![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,328 Joined: 7-December 05 From: Constanta Member No.: 2 ![]() |
Ei fetelor, aveti obiceiul sa va rugati? daca da, mereu sau numai cand simtiti nevoie ori cand aveti nevoie? Copiii vi-i invatati sa se roage? :) Si daca da, cum si ce rugaciuni?
Eu, am mai zis pe alt topic, sunt mandra tutore a 2 copii si , cea mare se roaga singurica seara Tatal Nostru, iar cel mic, aoleuuu :-X, ma ameteste de tot, dar ii place sa recite Inger, Ingerasul meu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 26 Joined: 28-June 06 Member No.: 400 ![]() |
Personal nu ma rog, însa mai zic uneori "Doamne fereste!", mai bat în lemn. Nici scepticii în materie de religie nu sunt scutiti asadar de o anumita forma de apel la presupuse forte supranaturale pe care totusi, ei, nu sunt deloc gata sa accepte ca exista.
Rugaciunea este o forma de practicare a unei tehnici care a facut ca religia sa fie necesara multe mii de ani. Sociologia ne explica ca rugaciunea era modul oamenilor de acum mii de ani de a-si atinge scopurile, sau a crede ca pot sa-si atinga scopurile ("functiunea actionala" a religiei); pe masura ce omenirea a avansat, acest mod a mai pierdut din popularitate pe masura ce au aparut metode mai sigure si directe de interventie pentru atingerea scopurilor noastre, însa lumea n-a încetat sa se roage. O actritza americana spunea ca "rugaciunea e ca bâtzâitul în balansoar: îti ocupa timpul cu ceva, însa nu te duce nicaieri". Povestea amuzanta a "baietzelului ciclist", spune si ea ceva despre rugaciuni: <<Un baietel se ruga la Dumnezeu sa aiba si el o bicicleta; apoi dându-si seama ca "modul de functionare" al lui Dumnezeu nu e asta, a furat una, rugându-se la Dumnezeu sa-l ierte.>> |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th August 2025 - 07:22 PM |
|