![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Prajitura ruseasca cu mere - e putin de facut si-i chiar buna
1/2 cana ulei (eu folosesc din germeni de porumb) 1 cana nuci (sau alune sau migdale) macinate 1 cana zahar 1 cana faina 4 oua 2 lingurite cacao 1/2 plic praf de copt 3 mere mici taiate in bucatele Se amesteca bine zaharul cu ouale, se adauga pe rand celelalte ingrediente. Compozitia se pune intr-o forma rotunda de tort (cu inel) unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit (190°C) 50-55 min. Se scoate rece din forma si se pudreaza cu zahar pudra (cine vrea, poate amesteca niste cacao in zaharul pudra). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 07:42 AM |
|