![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 48 Joined: 9-December 05 Member No.: 58 ![]() |
Prajitura cu nuci
Reteta initiala o facea mama in forma de tort, o taia in doua si o umplea cu crema si o orna cu frisca. Ramane sa alegeti voi modul de ornare. Pofta bun de sarbatori! |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Diplomatul il faci cu fructoza in loc de zahar si lasi piscoturile deoparte.
Sorbet de pere 2 portii 40g fructoza 150 ml apa 2 pere niste vin alb (asa, o dusca buna) un pic de suc de lamaie frunze de menta (facultativ) Fructoza se topeste in apa. Perele se curata de coaja si de seminte, apoi se taie in bucati. Se pune in blender cu sucul de lamaie si cu vinul si se face o masa cremoasa. Se adauga sirpul de fructoza (nu tot deodata pentru ca eventual nu se pune tot siropul - compozitia nu trebuie sa fie lichida de tot la sfarsit) si se mai amesteca o data bine in blender. Se da la congelator cam 2 ore, dupa care se scoate si se mai da o data prin blender. Iar la congelator. Cand se scoate pentru a fi mancat, se mai amesteca inainte bine bine. Trebuie sa fie cremos, nu tare. Cine vrea si-i place poate toca menta si amesteca cu sorbetul. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 12th August 2025 - 08:14 PM |
|