IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Sinuzita
angeldust
post Dec 20 2005, 01:30 PM
Post #1

Musafir

Sinuzitele acute au ca manifestari principale secretia nazala mucopurulenta , obstructia nazala , durerile frontale , deasupra orbitelor , uneori si maxilare , febra , cefalee , stare de somnolenta.
Odata ce primele simptome si-au facut aparitia , este f important sa creati in camera unde dormiti o atmosfera umeda. Folositi in acest scop un vaporizator , mai ales pe timpul iernii sau asezati un vas cu apa pe calorifer . Evitati fumul de tigara care are efect iritant asupra cailor respiratorii . Faceti spalaturi nazale cu apa cu sare (sau ser fiziologic) pt a va elibera narile dupa care suflati nasul .

Consumati multe lichide pe tot parcursul zile ; foarte indicate sunt ceaiurile de fenicul , salvie sau seminte de marar.Un masaj la nivelul sinusurilor ar putea fi eficace in combaterea durerilor specifice : presati cu policele de fiecare parte a nasului , mentinand presiunea 15 secunde ;repetati . De asemenea , ajuta sa aplicati pe ochi si pometi un servetel inmuiat in apa calda si stors bine dupa aceea.

Exista numeroase vegetale care au principii active utile fluidizarii mucusului : usturoiul , ridichile negre ,ardeiul iute ,care contine si o substanta stimulenta pentru terminatiile nervoase. Toate sau macar o parte din ele ar trebui incluse in meniul zilnic , bineinteles daca nu va sunt contraindicate pe fondul altor afectiuni.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
meli
post Dec 22 2005, 11:25 AM
Post #2

Dependent

Group: Contaminat
Member No.: 44

dar cum ai ajuns la operatie?
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
angeldust   Sinuzita   Dec 20 2005, 01:30 PM
meli   Re: Sinuzita   Dec 20 2005, 08:40 PM
ellle_ni   Re: Sinuzita   Dec 21 2005, 01:17 PM
meli   Re: Sinuzita   Dec 22 2005, 11:25 AM
ellle_ni   Re: Sinuzita   Dec 22 2005, 11:34 AM
daria   Re: Sinuzita   Feb 21 2006, 04:38 AM
divi2007   si eu am o sinuzita de ani de zile adica uneori ma...   Jan 21 2008, 10:43 PM
alexaa   si eu cred ca am o sinuzita acuta nu purulenta,pro...   May 4 2008, 05:26 PM
Maàt   Alexa, pina acum ai prezentat simptome comune pent...   May 4 2008, 05:29 PM
alexaa  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 07:46 PM