![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sinuzitele acute au ca manifestari principale secretia nazala mucopurulenta , obstructia nazala , durerile frontale , deasupra orbitelor , uneori si maxilare , febra , cefalee , stare de somnolenta.
Odata ce primele simptome si-au facut aparitia , este f important sa creati in camera unde dormiti o atmosfera umeda. Folositi in acest scop un vaporizator , mai ales pe timpul iernii sau asezati un vas cu apa pe calorifer . Evitati fumul de tigara care are efect iritant asupra cailor respiratorii . Faceti spalaturi nazale cu apa cu sare (sau ser fiziologic) pt a va elibera narile dupa care suflati nasul . Consumati multe lichide pe tot parcursul zile ; foarte indicate sunt ceaiurile de fenicul , salvie sau seminte de marar.Un masaj la nivelul sinusurilor ar putea fi eficace in combaterea durerilor specifice : presati cu policele de fiecare parte a nasului , mentinand presiunea 15 secunde ;repetati . De asemenea , ajuta sa aplicati pe ochi si pometi un servetel inmuiat in apa calda si stors bine dupa aceea. Exista numeroase vegetale care au principii active utile fluidizarii mucusului : usturoiul , ridichile negre ,ardeiul iute ,care contine si o substanta stimulenta pentru terminatiile nervoase. Toate sau macar o parte din ele ar trebui incluse in meniul zilnic , bineinteles daca nu va sunt contraindicate pe fondul altor afectiuni. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 763 Joined: 16-December 05 Member No.: 107 ![]() |
QUOTE dar cum ai ajuns la operatie? Am avut o sinuzita de la 3 ani.Doctorii pe vremea respectiva spusesera k am un sinus nedezvoltat si ca nu se poate fac nimic (dehhh....comunismul...nu ca acum doctorii ar fi mai competenti ca atunci, doafr k ai o paleta destul de diversificata de cadre medicale tzepare :pistolar:). Am trait ani in sir cu inhalatii cu musetele, injectii si paturi in nas(asta numa'n vremea de toamna-iarna si uneori kiar si primavara...deci numa' vara era ok..) Apoi, pentru k aveam si o usoara deviatie desept, si din cauza durerilor profunde cap, am ajuns la Prof.Sarafoleanu tatal.Mi-a spus ca nue adevarat k am un sinus nedezvoltata, k e o operatie simpla, bla, bla,....si totul a decurs cat de poate de bine si frumos.De la operatie nu mai am dureri de cap decat ocazional, in general sunt generate de o oboseala excesiva (in primele 2 luni de la nastere am avut frecvent dureri de cap pentru ca eram intr-adevar extrem de obosita, dar nimic mai mult). Si-uite-asa, dupa ni de zile, am ajuns la operatie. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 07:34 PM |
|