![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am o rugaminte: poti sa scrii aici reteta de tort (sau prajitura)? Parca Surpriza se chema, aia cu smantana.
Mersiiii! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Prajitura cu ness
8 oua, 150g zahar, 60-75g nuca macinata; 400 g smantana; 300g unt sau margarina, 6 linguri ness si iar 250g zahar. Albusurile se bat cu 150g zahar, se adauga nuca. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei tapetata cu hartie si ea unsa bine. Se coace la foc mic. Intr-o tava de aceeasi dimensiune cu cea n care coaceti albusul se pune un celofan pe care se va rasturna blatul cand s-a copt. Crema: 8 galbenusuri se freaca cu 250g zahar, si cu 400 g smantana se pun pe foc sa fiarba cam 10 minute pana se face ca o gelatina, apoi o lasam sa se raceasca binisor. Separat intr-un castron se freaca untul spuma apoi se adauga cele 6 ling de ness. Se pune cate o lingura din aceasta compozitie in cea cu smantna si se amesteca pana se fce ca frisca. Se rastoarna peste blatul de bezea si se da la frigider pana a 2-a zi. Inainte de-a o taia se rade ciocolata. editare sept 2007: am incercat-o si cu mascarpone in loc de smantana, mi-a placut mai mult. Ness-ul se poate inlocui cu cacao |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th July 2025 - 08:26 AM |
|