![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
diana, eu am povesti de groaza mai faine ca ale tale. pun copy paste cand am timp sa caut prin cv-uri - unii din amicii mei internetici sunt la curent cu toata povestea...
|
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
vorbeam de meseria de programator si consider asta din mai multe motive:
- codarea (chestia cea mai de jos) o faci cat esti tanar; dupa aia nu cred ca mai ai nervi si energie si creier sa inveti alte si alte tehnologii; - ca femeie, dupa 30 de ani apar si alte prioritati (casa, copil, barbat) - nu iti mai poti permite sa ajungi la 3-4 dimineata acasa - te plictisesti sa scrii numai cod si trebuie sa evoluezi spre altceva (project manager, system analyst etc) dar nu stiu cati dintre coderii BUNI pot face asta (sa aiba o viziune de ansamblu asupra aplicatiei) personal, cand vad pe cineva care e inca programator (simplu) la 30-40 de ani imi pun serioase semne de intrebare. poti evolua si in IT, numai ca evolutia se face mai rapid decat in alte domenii - cunosc project manageri foarte buni la 24-25 de ani; cu siguranta pe la 30 ajung directori IT. si de acolo nu prea mai e mare evolutie - doar "plafonare"... IT-ul mi se pare o meserie care solicita foarte foarte mult- consumi intens, "arzi" ca o flacara (tehnologiile software si hardware care se schimba tot timpul, explozia informationala, utilizatori din ce in ce mai exigenti te forteaza sa tii pasul cu ei) . e o presiune infernala si de multe ori cere sacrificii - nu prea le poti avea pe toate(viata privata fericita, venit la 18 acasa, plimbat copilu' prin parc si iesit cu nevasta la o terasa---> de multe ori daca ai userii in spate si "crapa" ceva, la 3 dimineata esti pe metereze, sau stai si citesti documentatie pana iti ies ochii ca la melc). de asta am zis ca ascensiunea se face pana la 30 de ani- dupa aia, trebuie doar sa mentii sau sa treci pe alt domeniu (management de ex). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 01:44 PM |
|