IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete Montignac pentru dulciuri, Dulciuri si desert conform Monti care nu ingrasa
Bianka7
post Dec 10 2005, 08:57 AM
Post #1


Contaminat
*

Group: Membru
Posts: 48
Joined: 9-December 05
Member No.: 58



Prajitura cu nuci

Reteta initiala o facea mama in forma de tort, o taia in doua si o umplea cu crema si o orna cu frisca. Ramane sa alegeti voi modul de ornare.
Pofta bun de sarbatori!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Leea
post Jul 30 2006, 09:43 AM
Post #2


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



BUDINCA DIPLOMAT

Se inmoaie 10 g gelatina in apa 10 minute. Intre timp se amesteca 200 g branza cremoasa (gen Philadelphia, nesarata, sau urda) cu 3-4 linguri fructoza, putina vanilie din baton, 1 ou si 300 ml smantana cat mai degresata (a mea era de 12%). Cand gelatina s-a topit, se pune la incalzit pe bain marie, sa se topeasca. Atentie, nu trebuie sa fie prea fierbinte, si in nici un caz sa nu ajunga la fierbere. Se amesteca gelatina in crema, se adauga fructe proaspte (1-2 piersici descojite taiate bucati, caise idem, boabe de afine/zmeura/mure/fragi, etc., capsuni, kiwi, ananas - ce aveti). Fructele nu trebuie sa se terciuiasca, asa ca trebuie amestecate incet in crema. Se toarna crema intr-o forma de sticla umezita si se da la frigider. In 3-4 ore se intareste. Se serveste cu fructe/piure de fructe.


TARTA CU CIOCOLATA
3 oua
3 linguri fructoza
1 lingura cacao (in reteta originala, pentru cine nu tine Monti era: 50 g faina)
250 g ciocolata cu peste 70% cacao
100 g unt + inca un pic pentru uns tava
200 ml frisca lichida rece

Se bat bine ouale, apoi se adauga fructoza si cacaua. Separat, pe bain marie, se topeste 100 g ciocolata, apoi se pune si untul si se adauga la compozitia de oua si se amesteca bine. Se unge o tava de tarta (preferabil teflonata) cu putin unt, se toarna compozitia si se pune la cuptor in baie de aburi aprox. 25-30 minute.
Intre timp se prepara crema: Se topeste pe bain marie restul de ciocolata (150 g). Cand e topita, se adauga aprox. 200 ml frisca lichida rece, de la frigider, treptat, amestecand mereu. Se mai clocoteste, pana capata consistenta unui caramel, apoi se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana se raceste.

Dupa ce s-a copt, tarta se rastoarna pe un platou, iar in adancitura de pe fundul acestui blat, data de forma de copt, se toarna toata crema. Se da la frigider pentru 1 ora.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Bianka7   Retete Montignac pentru dulciuri   Dec 10 2005, 08:57 AM
kalua   Re: Retete Montignac   Dec 19 2005, 12:49 AM
ala80   Re: Retete Montignac   Feb 10 2006, 11:51 AM
kalua   Re: Retete Montignac   Feb 10 2006, 01:21 PM
ala80   Re: Retete Montignac   Feb 10 2006, 03:37 PM
diotima   Re: Retete Montignac   Feb 13 2006, 05:45 PM
Alma   Re: Retete Montignac   Feb 18 2006, 05:33 PM
diotima   Re: Retete Montignac   Feb 18 2006, 07:52 PM
kalua   Re: Retete Montignac   Feb 18 2006, 09:58 PM
Alma   Re: Retete Montignac   Feb 19 2006, 08:34 AM
roina2   Fetelor, ati incercat coliva cu zaharina? Nu e o g...   Feb 23 2006, 11:22 PM
kalua   roina, MM nu e deloc adeptul zaharinei ;) Oricum...   Feb 23 2006, 11:59 PM
hanah   fetelor, ma bag si eu in seama ca veni vorba de za...   Feb 24 2006, 10:51 AM
diotima  

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 14th October 2025 - 01:41 PM