Dec 10 2005, 08:57 AM
Post
#1
|
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 48 Joined: 9-December 05 Member No.: 58 |
Prajitura cu nuci
Reteta initiala o facea mama in forma de tort, o taia in doua si o umplea cu crema si o orna cu frisca. Ramane sa alegeti voi modul de ornare. Pofta bun de sarbatori! |
|
|
|
![]() |
Jul 30 2006, 09:43 AM
Post
#2
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 |
BUDINCA DIPLOMAT
Se inmoaie 10 g gelatina in apa 10 minute. Intre timp se amesteca 200 g branza cremoasa (gen Philadelphia, nesarata, sau urda) cu 3-4 linguri fructoza, putina vanilie din baton, 1 ou si 300 ml smantana cat mai degresata (a mea era de 12%). Cand gelatina s-a topit, se pune la incalzit pe bain marie, sa se topeasca. Atentie, nu trebuie sa fie prea fierbinte, si in nici un caz sa nu ajunga la fierbere. Se amesteca gelatina in crema, se adauga fructe proaspte (1-2 piersici descojite taiate bucati, caise idem, boabe de afine/zmeura/mure/fragi, etc., capsuni, kiwi, ananas - ce aveti). Fructele nu trebuie sa se terciuiasca, asa ca trebuie amestecate incet in crema. Se toarna crema intr-o forma de sticla umezita si se da la frigider. In 3-4 ore se intareste. Se serveste cu fructe/piure de fructe. TARTA CU CIOCOLATA 3 oua 3 linguri fructoza 1 lingura cacao (in reteta originala, pentru cine nu tine Monti era: 50 g faina) 250 g ciocolata cu peste 70% cacao 100 g unt + inca un pic pentru uns tava 200 ml frisca lichida rece Se bat bine ouale, apoi se adauga fructoza si cacaua. Separat, pe bain marie, se topeste 100 g ciocolata, apoi se pune si untul si se adauga la compozitia de oua si se amesteca bine. Se unge o tava de tarta (preferabil teflonata) cu putin unt, se toarna compozitia si se pune la cuptor in baie de aburi aprox. 25-30 minute. Intre timp se prepara crema: Se topeste pe bain marie restul de ciocolata (150 g). Cand e topita, se adauga aprox. 200 ml frisca lichida rece, de la frigider, treptat, amestecand mereu. Se mai clocoteste, pana capata consistenta unui caramel, apoi se ia de pe foc si se amesteca in continuare pana se raceste. Dupa ce s-a copt, tarta se rastoarna pe un platou, iar in adancitura de pe fundul acestui blat, data de forma de copt, se toarna toata crema. Se da la frigider pentru 1 ora. |
|
|
|
Bianka7 Retete Montignac pentru dulciuri Dec 10 2005, 08:57 AM
kalua Re: Retete Montignac Dec 19 2005, 12:49 AM
ala80 Re: Retete Montignac Feb 10 2006, 11:51 AM
kalua Re: Retete Montignac Feb 10 2006, 01:21 PM
ala80 Re: Retete Montignac Feb 10 2006, 03:37 PM
diotima Re: Retete Montignac Feb 13 2006, 05:45 PM
Alma Re: Retete Montignac Feb 18 2006, 05:33 PM
diotima Re: Retete Montignac Feb 18 2006, 07:52 PM
kalua Re: Retete Montignac Feb 18 2006, 09:58 PM
Alma Re: Retete Montignac Feb 19 2006, 08:34 AM
roina2 Fetelor, ati incercat coliva cu zaharina? Nu e o g... Feb 23 2006, 11:22 PM
kalua roina, MM nu e deloc adeptul zaharinei ;)
Oricum... Feb 23 2006, 11:59 PM
hanah fetelor, ma bag si eu in seama ca veni vorba de za... Feb 24 2006, 10:51 AM
diotima
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2nd December 2025 - 12:32 AM |
|
|