![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Anul asta excursia cu fetele (suntem 4 capre :P ) va fi la Praga, la inceputul lui martie.
Stie cineva ceva ce nu scrie in ghidurile turistice? Poate fi si numai o cafenea/cofetarie comuna, dar cu prajituri fantastice ::) |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
lotte, uite aici. In dreapta mai sunt si multe alte pensiuni/hoteluri.
Iar aici inca o data numai site-ul pensiunii. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 139 Joined: 19-April 06 From: Sharjah, UAE Member No.: 307 ![]() |
Praga - o experienta fantastica. Am stat 8 zile acolo si desi toata lumea mi-a zis ca o sa ma plictisesc nu m-am plictisit nici o secunda.
Recomandari: Daca stati mai mult de doua zile si vreti sa vedeti multe e bine sa va luati bilet de transport altfel chiar stand in centru risti sa nu mai poti de picioare la un moment dat. De mancat (Monti) daca mergi dinspre Castel spre Loreta pe partea stanga printre cladiri sunt niste scari inguste ce coboara dealul. Pe una din scarile astea cum cobori in stanga este o intrare a unui restaurant mic cu terasa - de pe terasa se vede Praga de sus si au o salata de pui dementiala si ieftina. De vazut - in curtea Parlamentului au o piscina mare cu pesti colorati - pot fi hraniti cu paine si se tin dupa tine asa cum fac cateii cand le dai ceva de mancare. Parlamentul in sine se poate vizita gratis (dar e deschis doar sambata sau duminica nu mai tin minte vizita nu ia timp mult dar e destul de interesant. Excursiile cu vaporul sunt mai ieftine la piciorul podului Charles pe partea cu castelul - direct la vaporeni. Daca cumperi de pe partea cealalta sunt agenti de vanzari care iau aproape dublu. Excursia la Kalo Vivary mi s-a parut plicticoasa. E frumusel orasul dar un pic prea linistit ca sa merite tot drumul. Arta: Daca stati mai mult si aveti timp merita sa vedeti castelul Troja http://www.ghmp.cz/a_troja.php, e mai departe dar in materie de arta este mult mai doata decat muzeele din centru care au colectii frumoase dar mult mai limitate si este interesant si din punct de vedere al arhitecturii. Tot mai departe dar intesanta este catedrala Vysehrad cu parcul si cimitirul aferent. Nu stiu in alte anotimpuri, dar primavara sunt toate parcurile, inclusiv gradina castelului, pline de flori superbe de diverse culori. Si eu mai vreau la Praga. Nu este un oras pe care sa il ratezi si cu siguranta e de revazut... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2025 - 02:54 AM |
|