IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Problema drogurilor
kary_pink
post Aug 2 2006, 09:26 AM
Post #1

Musafir

Peste 10% dintre adolescentii autohtoni consuma droguri

Drogurile au pus stapanire pe tanara generatie.
02.08.2006 Potrivit statisticilor realizate de organizatia „Salvati Copiii“, proportia celor care au incercat vreodata un drog ilegal este de 1% la cei cu varsta cuprinsa intre 11-14 ani, de 3,3% la cei de 15-18 si de 10,9% la tinerii cu varste intre 19-22 ani. In ceea ce priveste tipul de drog ilicit consumat regulat in ultimele 12 luni, 0,4% dintre adolescenti au consumat cocaina, 0,2% marihuana, iar 0,1% heroina. Rezultatele raportului indica un grad de consum al drogurilor ilicite mai mare in zonele urbane cu peste 100.000 de locuitori. Cercetarea a fost facuta pe un esantion de 1.500 de respondenti cu varste cuprinse intre 11 si 22 de ani.

Si aici ma intreb eu de cine depinde protejarea copiilor in fata drogurilor.....sau cine e vinovat ?.....societatea,familia,anturajul?......poate un copil(adolescent) sa fie el vinovat de consumul de droguri?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
kary_pink
post Aug 4 2006, 09:56 AM
Post #2

Musafir

Dintre turistii aflati la plaja in Costinesti, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche, 50 de tineri fac zilnic campanie impotriva drogurilor. Nici unul dintre militanti nu are mai mult de 25 de ani, dar sunt insistenti si convingatori cand prezinta efectele dramatice ale consumului de stupefiante. Planul tinerilor e sa discute pana la sfarsitul lunii august cu cel putin 20.000 de turisti si sa-i convinga sa stea departe de halucinogene. Ca sa fie si placut, organizatia "Salvati copiii" a planificat zilnic concursuri sportive pe plaja. Campania de pe Litoral - "Marea, singura noastra dependenta" a fost determinata de cresterea consumului de droguri, care afecteaza mai ales pe tineri si pe adolescenti. Din ultimele studii rezulta ca 22% din tineri au recunoscut ca in vacanta de la mare au incercat pentru prima oara drogurile, iar unii au devenit chiar dependenti. De asemenea, 1% din consumatorii de stupefiante au varste intre 11 si 14 ani, iar 3,3% au varste intre 15 si 18 ani. Cel mai "popular" drog printre pusti este cocaina.

Sursa:Libertatea

+Quote Post
crisanda
post Aug 5 2006, 01:41 PM
Post #3

Tratabil
**

Group: Dependent
From: Sharjah, UAE
Member No.: 307

O actiune foarte frumoasa.... felicitari lor.

Pe site-ul organizatiei "Salvati Copiii" se poate gasi si un "Manual pentru painti" in care eu zic ca este destul de bine explicat ce ar putea face parintii in astfel de cazuri, atat preventiv cat si pentru situatia in care copilul a luat contact cu "drogul". Din pacate cred ca cele mai multe cazuri apar in familiile unde parintii nu au chef si timp sa citeasca astfel de manuale. Iata ce scrie in manual despre sondajul in sine: "Multi dintre tinerii dependenti de droguri au specificat faptul ca in familiile lor exista o atmosfera conflictuala si o lipsa de comunicare. Altii au mentionat gradul ridicat de autoritate al parintilor. O treime dintre tineri a recunoscut ca nu prea au ocazia sa-si vada p'rintii, acestia fiind prea ocupati."

+Quote Post

Posts in this topic
kary_pink   Problema drogurilor   Aug 2 2006, 09:26 AM
crisanda   Cred ca e foarte greu de definit cine e vinovat, s...   Aug 2 2006, 01:34 PM
ham   procente foarte mici; cand eu eram adolescent, 90%...   Aug 2 2006, 02:02 PM
fortelady   numai "0,2% marihuana" ? :) chiar si pen...   Aug 2 2006, 02:18 PM
tits_herbert   Cine e vinovat e esential daca vrei sa rezolvi pro...   Aug 2 2006, 02:54 PM
ham  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 03:16 AM