![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 4 Joined: 17-June 06 Member No.: 383 ![]() |
Dedic acest topic celor care cred citatul de mai sus care, din pacate, e nestiut ca provenind din Evanghelie (o carte la care multi au "alergie"). De asemenea m-as bucura sa putem trai fara citate ci sa le aplicam. In aceeasi ordine de idei, desi par mesianic, va rog sa nu ma judecati dupa aparente, sunt totusi un pacatos mare!
Doamne ajuta! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Dumnezeu este dragoste si dragoste este dumnezeu. Cu litera mica, asemeni oricarui substantiv comun: fiindca nimeni nu cunoaste numele binelui absolut. Daca depasim filtrul religiei in care am fost crescuti, nu putem aduce nici macar un singur argument impotriva afirmatiei.
Fara sa ne imbolnavim de ecumenism, in egala masura: dragostea se simte, nu se diseca. Dreamer, bine ai venit la noi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Doamne ajuta! |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 139 Joined: 19-April 06 From: Sharjah, UAE Member No.: 307 ![]() |
Si eu cred ca mare parte din toate religiile constituie principii politice impuse de oameni care incercau sa domine un popor sau mase de oameni, cat si sa impuna grupului respectiv anumite reguli si principii (unele practice altele abuzive).
Insa trecand peste principiile unei religii sau alteia (asa cum spunea si Dore) eu cred in Dumnezeu si cred ca el este dragoste. Cred ca el ne iubeste pe toti. Si mai cred ca exista un pic din Dumnezeu in orice, asa cum spunea Blaga.. "Despre Dumnezeu nu poţi vorbi decāt aşa: īl īntrupezi īn floare şi-l ridici īn palme, īl prefaci īn gānd şi-l tăinuieşti īn suflet, īl asemeni cu-n izvor şi-l laşi să-ţi curgă lin peste picioare, īl prefaci īn soare şi-l aduni cu ochii, īl īnchipui om şi-l rogi să vie-n sat, unde-l aşteaptă toate visurile omeneşti. Arunci grăunţele īntre brazde şi zici: Din ele creşte Dumnezeu." Si de aceea ar trebui sa ne iubim aproapele, si floarea si izvorul si soarele si sa apreciem minunea asta, viata - sa o iubim in loc sa o distrugem. Bine ai venit Dreamer - foarte frumos nick name. Doamne ajuta! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 09:42 PM |
|