![]() |
![]() |
ion |
![]()
|
Musafir ![]() |
deci, ce spuneam?
urmeaza sa pot si io sa va manipulez cu niste propozitii logice. i-hi-hi-hi - chiar iti vine sa nechezi. urmeaza capitolu: ION SI TEHNICILE DE MANIPULARE inainte de orice propozitie lojica de-a lu Ion, legat de bunu simt, un mic set de chestiuni: - cine vrea sa stie mai mult despre a fi om pa placu lu Dumnezeu. si NU musai al societatii: Dumnezeu este Tipul care face ceva spontan pe orice propozitie inteleapta sau legala - ca de exemplu - treaba mica pe o propozitie inteleapta sau legala de orice fel si domeniu. Daca acea propozitie il opreste de la INTELEGEREA fata de orice entitate - indiferent pacatele. E singura Religie demna de retinut, pt. cine vrea libertate in toate. INTELEGEREA. si RABDAREA pt. ajungerea la intelegere, (care genereaza pantre altele si MILA.) (Efectele milei?! Pozitive sau negative?! Numa cei ce simt MILA - le pot estima cu suficienta rabdare, ca sa le rezolve corect. ca aia o vazut practic.) acuma - INTELEGEREA trebe sa fie PERFECT LOGICA - dar mai trebe sa fie si ELASTICA (spirituala, fara prejudecati, mai presus de impulsuri, mai presus de legi, de pacate, de propozitii intelepte etc.) INTELEGEREA - trebe sa aiba deschidere mai mare spre viitor - si din cauza asta, toleranta mai mare pentru trecut - adica de fapt - toleranta INFINITA spre trecut - altfel niciodata nu va avea deschidere - nu va oferi sansa spre viitor. pentru a intelege cu toleranta infinita - trebuie rabdare infinita - uneori rabdarea da in curaj, of course. diferit religios de inconstienta. curaj asumat logic, in scopul intelegerii pana la capat - care va deschide sansa de viitor - reabilitarea celui inteles, oricare ar fi cel inteles. cu orice pacate. cu o singura conditie: ca cel inteles sa doreasca sincer sa se reabiliteze, sa vada clar, sa recunoasca clar si el, sincer, cum a fost si cum trebuie sa se schimbe, in viitor, in bine. cum poate lojica sa dea in simt? sa spui ca-i lojica si totusi asta sa fie simt - si nu - instinctu animal care sa considera ca-i simt: poi, sa numeste EMPATIE. empatia - ii atunci cand ION simte ca-l doare capu. si pa urma ii trece, sa zicem. vine Marie si-i zice lu Ion: "ma, ce ma doare capu." si atunci Ion poate NU o mangaie pa Marie sa-i treaca durerea - da Ion STIE - INTALEJE cum ii sa te doara capu, deci poate s-o inteleaga pa Marie, exact. fiindca si Ion o patit si o simtit cum ii asta. Ion isi imagineaza cum o doare pa Marie, fiindca stie cum l-o durut pa el. Isi imagineaza exact cum l-o durut pa el, plus sau minus ce-i mai transmite Marie, pa loc, atunci. si deduce lojic, dar si pan simt EMPATIC - destul de exact - cum trebe s-o-ntaleaga pa Marie. SIMPLU: aproximativ, ca pa el insusi, cand l-o durut si pa el in felu ala. Intalejerea asta empatica te face sa deduci ceva ESENTIAL- RELIJIOS: indiferent impulsu initial - pozitiv ori negativ - fata de om (si orice entitate) - alegerea finala va fi de impuls pozitiv indiferent argumentele pt. impulsu negativ. si asta egal MILA. in baza intelegerii empatice - care lojic poate aduce argumente si pt. impulsu negativ, dar simpatic, empatic, decide sa imagineze ca "daca ar fi intelegatorul in locul celui de inteles - cum s-ar simti?!" adica, daca Ion ar fi amu - in locu lu Marie - cum s-ar simti? poi, l-ar durea. si i-ar conveni ca Marie sa actioneze fara mila? poi, nu. si atunci Ion, dupa ce sa pune empatic in locu lu Marie, decide lojic dar mai mult pan simt, sa-i hie mila de Marie. (iar daca Ion atunci cand l-o durut capu, de exemplu, in loc sa sufere, o avut orgasm - decide empatic, sa sa bucure pt. Marie cand o doare si pa ea capu, amintindu-si cum l-o durut pa el, de o avut orgasm.) deci, fie ca ti-i MILA, fie ca te bucuri pt. altu - in momentu ala lasi propozitiile logice de impuls negativ impotriva lu ala pa care vrei sa-l inteleji. si aleji DOAR propozitiile lojice sau simturile empatice, care-ti dicteaza un impuls pozitiv - de doua tipuri: ACTIV sau PASIV. de preferat fiind impulsu pozitiv pasiv: sa NU doresti raul. sa doresti binele. atat. sincer. dupa actul intelegerii empatice. ca daca vrei chiar sa faci binele, sau sa feresti practic, de rau, activ, poate nu nimeresti exact si mai mult deranjezi. e legat de una dintre cele 10 porunci, parca: ce-am polologhit io, acuma. "ce tie nu-t place, altuia nu face?" - asta sa fie? propozitia intaleapta. poi, cam asta. insa aici vine partea de manipulare. aici, ABIA, DACA ION VREA, POATE SA VA MANIPULEZE. ION SI TEHNICILE DE MANIPULARE. tehnicile de manipulare ar fi posibile pan - 1. GENERALIZARE - LECTIA 1. - BULA si GENERALIZAREA v-am captat un pic? putem trece la Lectia 1? scopul este ca treptat - sa punem bazele filo ale unei Religii Universale, care sa arate lumii ca Relijie este, insa manipulare numa daca nu suntem avizati. |
|
|
![]() |
ion |
![]()
|
Musafir ![]() |
imi cer scuze, acuma ma judeca un grup de oameni perfect adaptati la societate si care sunt de temut - fiindca vor folosi propozitii diverse sa ma desfiinteze.
revin daca mai scap intreg. trebuie sa-mi pun copilul la adapost. e incomod pt. mine ca sunt pe moarte si nu prea am chef nici de logoree, cu respectivii, ca sa ma apar. o fac doar sa scap si sa-mi protejez cumva prin testament copilul. dar ei nu inteleg. ei cred ca e razboi. dar eu doar ma apar. de 14 ani ma apar de ei. dar acum mi-au prajit rau neuronii si sunt grav bolnav. ca pan la urma, cedam si e probabil sa sfarsim singuri, in umilinta, si cu durerea ca n-am reusit nimic, ca nici copiii nostri macar nu stim cum vor ramane. revin deci cum prind un moment. caci asa ca mine, poate mai sunt oameni singuri, incoltiti, care lupta zadarnic, si n-au decat varianta zidului spiritual, pt. aparare. si pt. lasat mostenire vreunui copil amarat. teoriile mele, supozitiile mele, le-am stropit cu lacrimi de cand ma stiu. cu lacrimi de toate tipurile posibile. poate de aia au o sansa de valoare. fiindca din suferinta se nasc multe valori. pot sa sper ca macar teoriile astea sa conteze Sus, cand imi voi face bilantul final?... voi ce credeti? pt. ca, eu, 14 ani, am trait fiecare zi presupunand ca ar putea fi ultima. daca voiau, puteau in fiecare zi sa-mi aranjeze un loc la nebuni. dar le-a fost mila. asa spun ei. si acum, am pierdut sirul judecatilor filo-reli, pe care le incepusem, caci am fost intrerupt de probleme. dar daca voi scapa macar juma de ora, de depresia provocata, care simt ca-mi ia cunostinta si aerul, voi reveni, sa pun balsam daca pot, in inimile cui vrea sa asculte. numai pt. cine are nevoie - ca mine - ca si copilul meu amarat - de un echilibru - de un sprijin - in acest "razboi" surd, din timp de pace (vorba lui Sun Tzu). altfel, eu stiu din experienta ca oricat te-ar intelege oamenii obisnuiti, trece o vreme, te uita, uita, iar tu ramai din nou in intuneric, luptand singur cu fantasmele intre care ai facut ochi - pa lumea asta - si rugandu-te si dorindu-ti sa existe un Dumnezeu. si acel Dumnezeu sa fie de Bun Simt. cum ai nevoie tu, in acest intuneric, ca sa nu te prabusesti la fel interior - cum te-ai prabusit in exterior. pt. ca poate tu n-ai reusit ca altii, sa te adaptezi societatii. lumii asteia. si esti un mascarici trentaros, un nebun - demn de mila si cheful cui face jocurile pe planeta. tu crezi ca de mila - dar mai mult de cheful - caci vine si sfarsitul - si vezi ca n-a fost mila - ca a fost chef si calcul. si tu, un parlit de fraier. nimic mai mult. care putea face lumea mai buna, dar nimeni nu stie c-a existat - si suferit pt. lume - desi lumea nu i-a oferit niciodata nimic demn de vreo valoare serioasa. am fost poreclit si "suferindul" - si puteti si voi sa radeti - cum au ras si altii - daca doriti. ca oricum, daca nu mai apuc sa revin - nu eu pierd, ci pierde cine nu crede ca-mi urmeaza, dar tot posibilul sa-mi urmeze, cand poate nici nu se asteapta. ca asa e lumea. nimeni nu crede pe altul, pana nu i se intampla. Doamne feri. numai bine, tuturor, ce trag si ce-am tras eu si copilul meu, nici dusmanilor. pacat, ca puteam sa continui - pentru echilibru - si chiar sintetizasem azi noapte ceva idei interesante in legatura cu ce probleme s-au ridicat si uite - sunt iar in depresie de moarte. nu pot sa ma concentrez. pe moment. deci mai aman continuarea o data, cu scuze. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 01:54 PM |
|