IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Mona Muscă - demascare sau atac politic?, Adevar sau manipularea opiniei publice?
Diana.
post Aug 11 2006, 09:07 AM
Post #1

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

"Mona Muscă recunoaşte că a semnat un angajament cu fosta Securitate pentru a furniza informaţii sub numele de cod Dana. Deputatul liberal a negat însă categoric că ar fi făcut poliţie politică.
Muscă spune că a dat doar decanului informaţii despre studenţii străini de la Universitatea din Timişoara, unde preda atunci. Aşa cum a promis, deputatul liberal a prezentat presei dosarele pe care le-a primit de la CNSAS, pentru a demonstra că nu a făcut poliţie politică.
Mona Muscă a semnat angajamentul de colaborare în 1977. Cele două dosare care au ajuns recent la CNSAS au fost scrise în decursul unui singur an, între 1977 şi 1978. Pe atunci, Mona Muscă era asistent universitar la Facultatea de Filologie din Timişoara şi le ţinea cursuri studenţilor străini din anul pregătitor.
Deputatul liberal a explicat că angajamentul se referea strict la furnizarea de informaţii despre studenţii străini şi viza aspecte legate de siguranţa naţională.
Dosarul de informator al deputatului liberal conţine o singură pagină - un tabel în care sunt enumerate 15 materiale informative pe care Mona Muscă le-ar fi furnizat Securităţii despre studenţii străini. Al doilea dosar, cel de urmărit, conţine angajamentul de colaborare şi mai multe note informative ale altor persoane despre Mona Muscă."

sursa: Realitatea.net

Intrebare: ce credeti ca s-a urmarit cind s-a adus in atentia publicului acest fapt:
Demascarea Monei Musca si pedepsirea pentru faptul de a fi facut politie politica?
Sau este vorba de un alt atac asupra unuia dintre putinii politicieni iubiti si perceputi drept oameni cu capul pe umeri, cu intentia clara de a scoate de pe scena politica un adversar de temut?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Diana.
post Aug 14 2006, 11:35 PM
Post #2

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Dore, tu ai avut in scoala generala colegi racolati care spuneau cine si ce bancuri auzeau? Eu da.
Iti mai aduci aminte de orele de economie politica, de informare politica, de drigentie unde citeam ca niste robotei pagina dupa pagina din "scanteia" ca sa ni se spele creierele?

Citi dintre cei care dau acum cu piatra au fost trasi de mineca la virsta de 11 ani si li s-a spus ca nu trebuie sa mai corespondeze cu prietena de 9 ani din SUA?
Eu da.

Daca mie, unui copil de 11 ani mi s-a spus ca nu e ok, ce se intimpla oare cu o profesoara care preda studentilor straini, in conditiile in care daca te intreba unu` pe strada cit e ceasul intr-o limba straina, a doua zi erai chemat sa declari sub semnatura ce ora i-ai spus aluia?
Var-miu ii vedea pe aia de la Secu in caminele colegilor lui straini cu pistolul pe masa...
Pentru mine, personal, totul nu e decit o mare magarie.
Citi dintre cei care is lei-paralei acum au fost chemati la secu` sa dea declaratii pina le tremurau chilotii in fund?
Sa fim seriosi...

Dupa 89 multi viteji se-arata... pina atunci erau mielusei... nu le cazuse casu` de la gura.. Cristoiu a fost sef la utecisti... a uita? eu nu.
Vad donsoare si donsori care pe vremea aia nici nu stiau ce naiba e o banana, ca o vazusera numai la tv sau vazusera definitia in dictionare, dezgustati de Mona Musca ... cum naiba o chema pe aia de crapa de fericire nu mai stiu... nu a meritat sa ii retin numele.

Sa ii taie capul Monei Musca, ca a dat cu subsemnatul pe rapoarte privind studentii straini si sa le dea pensii si mai mari adevaratilor turnatori care prin delatiuni mincinoase au bagat oameni la puscarie, i-au schingiuit si au incercat sa ii fringa... halal natiune...
Cum mama naibii a facut in `91 Voiculescu primul milion? Si citi ca el...
In tari cu traditie in capitalism primul milion se face dupa o generatie.. si nici atunci...

Sincer, nici eu nu m-as considera vinovata in locul ei. Nu a bagat pe nimeni la pirnaie prin delatiune: aia e politie politica.

Incepe sa imi creasca tensiunea...
P emama au dat-o afara din facultate ca nu avea "origine sanatoasa"...
Eu sint una dintre cei multi care ii detesta pe comunisti si pe turnatori...insa pe mine nu ma pacaleste asa usor o presa care macaie la comanda... si imi place de mor Mona.
Pina nu apare unu` care sa zica "Madam Musca m-a bagat la pirnaie c-a mincat rahat de mine la secu` " si sa existe si probe ca asa a fost, inclusiv declaratii in fata instantei... ca actele de genul asta se pastreaza... eu o sustin in continuare pe Mona.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 21st July 2025 - 10:31 PM