![]() |
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 210 Joined: 15-December 05 Member No.: 101 ![]() |
Citeam topicul despre cazul Iovan si imi pun intrebarea :avem noi dreptul sa il judecam pe Creator?
Daca cineva este ucis, talharit, etc inseamna ca Dumnezeu a permis acest lucru. Asa cum un om scapa dintr-un naufragiu si altii mor asa ar trebui sa ne gandim ca Cineva hotaraste asta. De aceea va intreb: cand noi judecam pe cineva nu cumva de fapt il judecam pe Creator ca a permis acest lucru si noi nu suntem de acord?!? |
|
|
![]() |
ion |
![]()
|
Musafir ![]() |
nu prea cred ca exista acceptare liber-aleasa - fara intelegere.
(poate, resemnare = acceptare obligata) deci, avem nevoie de rabdare. ca sa intelegem BINE. sa fim cat mai siguri ca am inteles bine. ca la sah. nimeni nu te grabeste sa muti. POTI STA, sa folosesti tot timpul de pe ceas - SA GANDESTI CAT MAI BINE. e in interesul tau, propriu. rabdarea = TIMP de intelegere cat mai buna - pe care ti-l acorzi in interes propriu = o arma importanta de lupta. de multe ori ne pripim. pripeala nu-i totdeauna un lucru rau. dar in multe situatii - lipsa rabdarii induce reactii NE-potrivite unei situatii - tocmai fiindca nu s-a avut rabdare de a intelege MAI MULT situatia. dreptul de judecata il avem - fiindca e natural si de inteles. foloseste INTELEGERII. insa NU avem dreptul de VERDICT. iar cand legea da un verdict ASPRU - NU avem dreptul sa ne bucuram - ci sa acceptam, daca trebuie musai acceptat un verdict aspru - CU MILA. sa ne bucuram doar pentru niste efecte pozitive. ca am inlaturat un rau. dar pentru cel judecat - sa CONTINUAM A DORI BINELE. A PRIVI CU MILA. A DORI SANSA DE INDREPTARE. sincer. fara trucuri. vad o propozitie interesanta: "Practica speranta. Pe masura ce a spera devine un obicei, poti obtine o permanenta stare de fericire" as putea adauga: Spera in indreptarea altuia - asa cum speri in a ta insuti - si vei fi fericit - fiindca in propozitia asta se afla multe taine de credinta. Si cel ce crede - este fericit. Pentru ca REALIZEAZA - INTELEGE - O SANSA. Si spera in indreptarea altuia - ca in indreptarea ta insuti - in sansa altuia - ca in sansa ta insuti - in limitele prudentei si bunului-simt - INSA CREDE LA INFINIT. fiindca viata ta va dura la infinit. va fi vesnica. numai cel ce NU CREDE IN VIATA VESNICA. IN SANSA LA INFINIT. acela NU are nevoie de speranta. ACELA SE VA REPEZI - SA-SI IA PARTEA - IN VIATA ASTA. LIMITATA. SI NU-SI VA LASA NIMIC - PENTRU VIITOR. PENTRU VESNICIE. SI NU-SI VA MAI LASA SPERANTA. cei ce nu au speranta de viitor - traiesc prezentul FARA REGULI - crezand ca nu au ce pierde. de aici vine LEGEA JUNGLEI - lipsa de REGULI - DE RELIGIE - fara resentimente - si scrupule - PENTRU CEI CE TRAIESC LIMITAT. cei ce simt ca vor trai vesnic - SIMT NEVOIA DE REGULI. DE RELIGIE. SA SCAPE DE loteria de JUNGLA. ce sunt 100 de ani de jungla? nimic. e perfect suportabil. chiar rentabil. dar ce-ar insemna O VESNICIE de jungla?! jungla - lipsa de reguli - in vesnicie - mai este rentabila?! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 04:36 PM |
|