![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,136 Joined: 8-December 05 From: 7Th Heaven Member No.: 16 ![]() |
Dupa parerea mea Judecata de Apoi este doar un proces de constiinta, mai civilizat si mai pasnic decat orice fel de proces ce poate avea loc pe Terra. Nici vorba de cazane cu apa clocotita sau de flacarile Iadului!Este ceva psihologic..
|
|
|
![]() |
ion |
![]()
|
Musafir ![]() |
judecata de Apoi...
si de data asta, Ion risca o teorie: DACA exista viata vesnica - dupa moarte - acolo RENTABILITATEA lipsei de reguli - PICA. fiindca NU mai convine JUNGLA (similar cu asta din viata limitata) - DACA E VESNICA. ar fi ca un IAD. fiindca IADUL ar fi egal = JUNGLA FARA SFARSIT - LUPTA - POTENTIALUL SUFERINTEI - LA INFINIT - - Si ASTA - - FARA ARGUMENTE STIINTIFICE DE INCETARE. DE CADERE LA PACE - (orice e acceptabil, daca e limitat. insa daca e ne-limitat, devine PLANSU SI SCRASNIREA DINTILOR) in IADUL DE MAI SUS - ar incapea LA FIX - cei care SUNT DE ACORD CU ARGUMENTELE LOGICE INCONTESTABILE STIINTIFIC - CARE DEMONSTREAZA - ca RENTABILA - LIPSA DE REGULI - adica JUNGLA pur naturala, sanatoasa - ADICA CEI CARE DEMONSTREAZA si accepta ideea de jungla naturala, sanatoasa, in viata limitata, FARA RESENTIMENTE - ASA CUM - atentie - chiar este STIINTIFIC CORECT - PA PAMANT. IN VIATA LIMITATA - IN CARE ADEVARAT SPUN ARGUMENTELE STIINTIFICE: ca NU IMPORTA REGULILE. DOAR SUPRAVIETUIREA. FIINDCA DUPA ASTA ORICUM VINE un sfarsit, DECI CE NEVOIE ARE ORICINE SA-SI FACA VUN BILANT DE CONSTIINTA?!... in viata limitata - JUNGLA e singura regula. si singura chiar naturala - sanatoasa. si toti DESTEPTII VIETII LIMITATE INTELEG STIINTIFIC SI ACCEPTA ASTA. ba chiar acestia se pot numi singurii curajosi si cinstiti: fiindca ei sunt cei ce POT PRIVI ADEVARUL IN FATA - FARA PERVERSITATE. sa reluam: DE CE TOCMAI ACESTIA - SINGURII CINSTITI SI CURAJOSI, harnici si luptatori - DE PA TERRA - CE AU TUPEUL SA PRIVEASCA ADEVARUL IN FATA - FARA RESENTIMENTE SAU PERVERSITATI (DE MORALA) DE CE TOCMAI ACESTIA - IN IAD - si NU cei care fiindca sunt MICI si SE TEM - de bine de rau - mai incearca sa aplice niste REGULI? SIMPLU si VULGAR, dar ADEVARAT: PENTRU CA ACESTIA PRIMII - ALEG ADEVARUL JUNGLEI. IAR FRICOSII CU REGULILE - ALEG UN FALS - E ADEVARAT. AICI PA PAMANT. DAR DACA VIATA E VESNICA, DINCOLO, ATUNCI ASTIA DE-AI DOILEA ALEG UN ADEVAR - DIFERIT DE CEL DE PA PAMANT - DIFERIT INTERESELOR SI DE FAPT - NEVOILOR - VIETII LIMITATE - SI ADAPTAT NEVOILOR SI INTERESELOR VIETII VESNICE. DE-A STABILI TOTUSI REGULI - SPRE A NU PRELUNGI JUNGLA - LA INFINIT. PENTRU CA ASTA CHIAR DOARE. PE ORICINE. *Tema: (?) sa vad ce argumente imi aduceti - ca lupta - ca jungla - ca potentialul suferintei - prelungite la infinit - NU SUNT UN IAD. ca luptatorul innascut s-ar simti natural asa - la infinit - ca suferintele nebanuite la care il expune oricand si mereu infinitul - ii intretin starea SANATOASA de natural. la fel ca in viata limitata. unde nu conteaza nimic, fiindca orice se termina. (?) ca orgoliul de a fi luptator vesnic - si de-a incerca vesnic victoria - FARA REGULI - conform junglei - e mai RENTABIL pentru o stare de bine - decat o pace umila - data de niste reguli - dar mentinuta vesnic. Dumnezeu nici macar nu-i sorteaza pe oameni - pt. Iad sau Rai. Oamenii aleg. Singuri. In baza credintelor formate probabil in timpu vietii asteia, limitate. Caci lupu schimba paru - da naravu mai greu. Sa nu spunem ba. Si fiecare e LIBER sa ALEAGA. MEREU. LA INFINIT. Nu ne da Dumnezeu o noua sansa, cand ne smulge din iad, si ne trimite din nou altundeva. Noi singuri alegem sa luam o pauza. Sa plecam de acolo. Nu ramane nici un om vesnic - in iadul descris de mine - DACA NU-I VA PLACE ACOLO. DACA NU VA ALEGE. caci va alege - ca la ultima mea *Tema ridicata. si treaba lui cum va alege. nu e treaba nimanui. n-as vrea sa mai continui. fiecare are creier sa judece: - pa argumente stiintifice - curajoase, cinstite, valori etc. - si pa SIMT - sa simta. pa argumente un pic mai umile. dar pentru mine personal, mai importante. fara pretentie de generalizare. DUMNEZEU NE OFERA POATE, DOAR ACEASTA "EXTRAORDINARA" TAINA, DE MAI SUS, SI NIMIC IN PLUS, IN BAZA EXPERIENTEI SALE DE DUMNEZEU, PERSONALE: SI ATAT. SI NOI ALEGEM. PUTEM INTELEGE ASTA - SI PE DUMNEZEU - SIMPLU SI FARA ATATA FAST POMPOS? sigur ca exista oaresce TAINE pa care expunerea mea doar le atinge din mers, fara sa le sesizeze sau vada. dar cu atat mai mult, eu personal NU RISC VESNICIA - ca sa-m iau partea aici, limitat. incerc sa respect niste reguli pentru ca vreau sa-mi fac oameni care sa aprecieze asta de buna voie si sa ma inconjur doar de ei. aceasta nu-mi garanteaza ca dincolo - eu voi reusi acelasi lucru - si cei ce cred in jungla - nu vor reusi. poate fi si invers. insa aceasta ma ajuta sa experimentez de pe acum, ce voi avea de facut in eventualitatea vesniciei. referitor la curaj, practic, un caz particular de observat: cine e mai curajos - nu spun neaparat mai puternic - dar mai curajos, doar - cel ce ATACA - ori cel ce RABDA - si rabda si in cazul in care ar putea evita?! de ce face asta - acest tip de curajos? cu ce interes?! (istoria - mitul lui Iisus - nu conteaza - seamana) va spun eu: cu interesul de-a selecta un mediu EDUCABIL in raport cu ACEST NOU CONCEPT DE VALOARE sau mai bine de-a renunta CU TOTUL LA ACEL MEDIU. si convins fiind ca va gasi un alt mediu, care sa-l inteleaga. pe viitor. ca daca nu ar crede in asta, chestia ar fi stupida. e stupid sa creada omul in viata vesnica de dupa viata limitata? asta chiar fiecare decide pentru el. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 12:53 PM |
|