![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Here you go....
Mii de scuze vad ca ti-am gresit putin numele....dar promit ca se remediaza cat de curand. |
|
|
![]() |
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Lectie inutilă de logică
Asa se-ntîmplă logic, plecăm si sosim undeva. Plecăm pentru o clipă, pentru un ceas, pentru o viată, poate nu trebuia să plecăm, dar problema nu-i asta, ci faptul că sosim undeva, totdeauna sosim undeva, poate nu sosim la timp, nu sosim unde trebuie, nu sosim unde-am vrut, dar sosim undeva si cîtă vreme sosim undeva totul e logic, chiar dacă logica si fericirea sînt lucruri total diferite, totusi am plecat si am sosit undeva, am gresit drumul, dar am sosit undeva, dar cînd nu mai sosim nicăieri totul devine ilogic. Spre ce ne ducem dacă nu sosim nicăieri? (Octavian Paler) Digul Marea loveste digul pe care în seara aceea n-am avut curajul să mergem la capăt. Piatra udă luneca si, la un pas de noi, era ruptă. Dacă eram neatenti ne puteam prăbusi în apa ce fierbea dedesubt. Dar am fost atenti. Ca totdeauna, Atît de atenti încît într-o zi vom renunta să mai pătrundem pe dig. Ne vom multumi să ne-aducem aminte de el, apoi ne vom aduce aminte mai rar si îl vom uita în cele din urmă, vom uita că-ntr-o seară eram poate hotărîti să mergem la capăt. Acum chiar dacă as merge pe dig, nu mai pot s-o fac decît singur. Pot aluneca sau pot înainta curajos. E totuna. Si-as vrea să uit în ce zi mă aflu, în ce an si unde, să ascult marea lovindu-se întruna de dig, să mă întreb cine sînt, ce vîrstă am si ce caut aici. Si de ce m-am oprit în fata acestui dig, ca si cum l-as cunoaste? (Octavian Paler) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 09:12 PM |
|