![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 ![]() |
Buna, fetelor!
Pentru cele care au probleme cu sensibilitatea extrema a pielii (categorie din care fac parte si eu), m-am gandit sa scriem fiecare aici ce produse ne-au facut bine si ne-au ajutat sa depasim crizele de reactivitate/eczema etc. Eu folosesc/am folosit cu rezultate bune urmatoarele produse: - solutia micelara demachianta Sensibio H2O de la Bioderma; - crema hidratanta Ictyane de la Ducray; - masca hidratanta si calmanta Avene; - cremele Atoderm P.O. Zinc si Atoderm PP de la Bioderma, piele care sufera de dermatita atopica si eczema; - crema Cold Cream de la Avene, pentru pielea foarte sensibila si foarte uscata/deshidratata; - creme pe baza de dermocorticoizi cand nu exista alta solutie. Voi ce produse folositi? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 ![]() |
Walpurgik, asta incerc sa fac, sa ma autosugestionez un pic ca e ok, dar e taaaaaaare greu... Vroiam sa te intreb, acele capsule cu extracte din plante, drojdie etc. pe care le iei, chiar au un efect vizibil asupra tenului si asupra sensibilitatii? Ca as incerca si eu... Oricum voi incerca azi sa ajung la dermatolog si sa vad ce zice.
Si mi-am propus sa-mi cumpar azi si cremele Tolerance Extreme de la Avene (sunt niste fiole cu 5 ml de crema, special ambalate asa ca sa nu contina conservanti) si Exceptionally Soothing Cream de la Clinique (care se pare ca e foarte eficienta, dar eu ma feream de ea pt ca stiam ca ar contine cortizon - se pare insa ca numai versiunea americana, cea de pe piata europeana ar fi fara...), sper sa fie ok si sa nu ajung la corticosteroizi. 17girl, cremele pe baza de corticosteroizi sunt foarte bune ca antiinflamatoare, antipruriginoase (impotriva mancarimii, urticariei, senzatiei de usturime etc.), antialergice, dar efectele secundare pot fi extrem de neplacute. In primul rand TOATE aceste creme depigmenteaza pielea (la un moment dat asta iarna aveam bineinteles obrajii iritati si medicul mi-a recomandat o crema cu hidrocortizon, mi-am dat numai pe obraji, si se vedea fff clar demarcatia dintre pielea normala si obraji, care erau mult mai albi), si nu sunt recomandate pentru pielea fetei, pentru ca e foarte fina si fragila, si folosirea indelungata a acestor produse duce la atrofierea ei. Apoi, tot in cazul unei utilizari mai indelungate si pe suprafete mai mari, pot aparea fenomene de dependenta, sensibilizari, pete, eruptii acneice, dermatita periorala (inflamatii in jurul gurii, care trec ff greu), hiperpilozitate, hipertricoza, cuperoza, vergeturi etc. In cazuri extreme, cand aceste produse sunt folosite ff mult timp, pe suprafete mari si eventual si sub pansamente ocluzive, pot avea chiar efecte sistemice, substanta trece in sange si se poate ajunge la supresie suprarenaliana si alte oribilitati. Deci nu sunt niste produse banale, ci trebuie folosite cu FOARTE MARE PRECAUTIE... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 09:12 PM |
|