![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 ![]() |
Buna, fetelor!
Pentru cele care au probleme cu sensibilitatea extrema a pielii (categorie din care fac parte si eu), m-am gandit sa scriem fiecare aici ce produse ne-au facut bine si ne-au ajutat sa depasim crizele de reactivitate/eczema etc. Eu folosesc/am folosit cu rezultate bune urmatoarele produse: - solutia micelara demachianta Sensibio H2O de la Bioderma; - crema hidratanta Ictyane de la Ducray; - masca hidratanta si calmanta Avene; - cremele Atoderm P.O. Zinc si Atoderm PP de la Bioderma, piele care sufera de dermatita atopica si eczema; - crema Cold Cream de la Avene, pentru pielea foarte sensibila si foarte uscata/deshidratata; - creme pe baza de dermocorticoizi cand nu exista alta solutie. Voi ce produse folositi? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 ![]() |
Angel, dragutzo, in primul rand trebuie sa mergi la dermatolog pentru a vedea ce e cu petele... In al doilea rand, atat pentru fata cat si pentru corp eu cred ca ar trebui sa incerci produse speciale pentru pielea deshidratata, sensibila, atopica - din cele pe care le-am recomandat in topicul initial. Eu de exemplu am pe spate si pe brate pete decolorate, tot din cauza soarelui, dupa o expunere nefericita in urma careia m-am ars ff rau. Petele astea se si irita daca nu le hidratez cum trebuie, dar folosind mereu creme de genul Atoderm PP/PO Zinc, Emolliente Extreme de la Uriage, Cu-ZN tot de la Uriage reusesc sa am o piele normala, iar petele aproape ca nu se observa. Cineva imi spunea ca medicul i-a recomandat sa se spele cu sampoane pe baza de selenium sulfide, pentru ca aceste pete sunt produse de o ciuperca activata de arsuri. Se gasesc si la noi astfel de sampoane, impotriva matretii (probabil e vorba despre aceeasi ciuperca ce produce si matreata), de ex. cel de la Vichy sau Selsun. Eu cred ca tu ai devenit si sensibila la soare, de aceea sfatul meu e sa-l eviti pe cat posibil. Nu e placut, dar si mie mi s-a interzis sa ma expun, si decat sa ma aleg cu tot felul de pete, iritatii si alte nebunii mai bine alba (cu toate ca mi se parea ca taaare bine arat bronzata, dar asta e).
Cat despre Brevoxyl, sa stii ca e posibil sa folosesti mult timp un produs, fara probleme, si apoi dintr-o data sa devii intoleranta sau chiar alergica la el... Deci Angel, eu zic pt fata sa incerci ceva de genul Cu-Zn de la Uriage, e o crema care calmeaza pielea si nu produce cosuri sau alte "bucurii", dimpotriva, datorita continutului de zinc si cupru ar trebui sa purifice pielea si sa cicatrizeze. In plus nu e o crema grasa. Sa nu te sperii, are o culoare albastruie si un miros metalic... Merge si impotriva eczemelor, iar daca ai nevoie de ceva mai hidratant/hranitor, incearca Atoderm PP sau PO, sau Cold Cream/Trixera de la Avene. Intern incearca capsule antialergice din plante, vitamine (A, C, E, grupul (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/cool.gif) , minerale (zinc, seleniu, cupru, magneziu), si eu trebuie sa ma duc sa fac un maaare stoc. Eu cand am probleme mai iau si Clorfeniramin, dar medicul iti poate prescrie antihistaminice mai eficiente si de ultima generatie. Oricum, daca te consoleaza cu ceva, si fata ma e intr-o stare destul de jalnica - in zona T nu am probleme, dar pe obraji am "di tati": pete hipopigmentare/hiperpigmentare (adica si albe si maronii, great!!), pete rosii, senzatie de arsura/mancarime, deci o fericire totala... Si folosesc Elocom (un corticoid destul de puternic (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) ), dar nici macar el nu reuseste sa faca mai nimic... O sa incerc azi si crema Clinique sa vedem ce face, si voi incerca sa ajung la alt dermatolog (daca ieri nu s-a ptutut). (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) si curaj, rabdare si mult noroc! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 09:13 PM |
|