![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Poate sunteti si voi ca mine, pe alte meleaguri trebuie sa gust macar mancarurile si produsele specifice tarii/regiunii respective. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Poate venim cu noi retete sau ne ajutam reciproc sa gasim o anume reteta a unei mancari care ne-a placut atat de mult in concediu. Ultimul meu concediu l-am petrecut in Croatia. Mancarea croata se aseamana celei romanesti in mare. Ce-mi place mult la ei sunt cavapcici (un soi de mititei), pe care-i servesc cu rondele de ceapa si ajvar (un fel de zacusca, a carei ingredient principal sunt ardeii). |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Diana, la mauri m-am gandit si eu, dar stii cum e normal la o bucatarie: in primul rand conteaza ce-ti creste in gradina. Si daca pui doua piete fata-n fata, una italiana si una spaniola (na, eu vorbesc acum de cea catalana), sa vezi acolo diferenta. Numai standurile cu peste erau frumoase si aratoase si nu mirosea deloc a peste pe-acolo, asa erau de proaspeti (prima data cand fiica-mea nu a inceput sa strambe din nas si sa traga de noi sa mergem de-acolo, ba chiar mai mult, a studiat fiecare peste, crevete, crab, etc. cu mare atentie).
Eu n-am mai fost decat o singura data in Andaluzia, intr-o excursie de-o zi (am dat o fuga acolo din Portugalia) si am mancat atunci tot felul de tapas intr-o circiuma care avea numai produse dintr-un soi de porc renumit, alea au fost ok fara sa ma fi dat pe spate. Da-n rest... Eu nu ma omor nici dupa paella lor, cat o fi de buna ea la gust, dar cand incepi sa scotocesti cu degetele prin orez ca sa desfaci bucatile de crabi, sa mesteci cu mare grija (de fapt e foarte sanatos sa mesteci mult (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) ) ca nu cumva sa se fi pierdut vreun coltisor de scoica (invelis al scoicii!) pe-acolo... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 01:58 PM |
|