IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete Montignac pentru dulciuri, Dulciuri si desert conform Monti care nu ingrasa
Bianka7
post Dec 10 2005, 08:57 AM
Post #1


Contaminat
*

Group: Membru
Posts: 48
Joined: 9-December 05
Member No.: 58



Prajitura cu nuci

Reteta initiala o facea mama in forma de tort, o taia in doua si o umplea cu crema si o orna cu frisca. Ramane sa alegeti voi modul de ornare.
Pofta bun de sarbatori!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Sep 11 2006, 10:51 PM
Post #2





Musafir






Crema catalana
(crème brulée sau burnt cream)

¼ l lapte
¼ l frisca lichida neindulcita
1 pastaie de vanilie
1 bucata scortisoara (rulou)
70 g fructoza
2 oua
2 galbenuse
fructoza pentru ars

Se fierb laptele si frisca intr-o oala mare (veti vedea mai tarziu de ce), se iau de pe foc si se adauga scortisoara si vanilia, care se scot dupa 10 minute. Vanila se taie de-a lungul, i se scoate maduva care se pune in lapte. Se adauga jumatate din cantitatea de fructoza si se amesteca bine.
Intr-alt castron mare se bat ouale, galbenusele cu restul de fructoza pana devin o crema pufoasa albicioasa. Cand zaharul nu mai scrasneste se adauga putin cate putin compozitia de lapte, amestecand continuu. Acum se toarna totul in cratita in care am fiert laptele si se da pe foc la foc mijlociu, amestecand continuu, pana da o data in clocot. Se ia imediat de pe foc si, pentru a avea siguranta ca nu se "taie", se pune cel mai bine intr-o oala cu apa rece de tot.
Cand s-a racorit se toarna in forme termorezistente de-o portie, se lasa sa se raceasca de tot, apoi se acopera cu folie de plastic si se dau la frigider.
Inainte de a se servi se presara fructoza pe fiecare crema si ori se da la grillul foarte fierbinte, ori se arde cu lampa Bunsen (exista cu gaz de brichete) pana se caramelizeaza. Treaba asta trebuie sa mearga repede de tot, altfel 1) intra fructoza in crema si nu mai avem ce arde, 2) crema se incalzeste si asta-i "secretul" cremei: crema trebuie sa fie rece, stratul de caramel cald.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Bianka7   Retete Montignac pentru dulciuri   Dec 10 2005, 08:57 AM
kalua   Re: Retete Montignac   Dec 19 2005, 12:49 AM
ala80   Re: Retete Montignac   Feb 10 2006, 11:51 AM
kalua   Re: Retete Montignac   Feb 10 2006, 01:21 PM
ala80   Re: Retete Montignac   Feb 10 2006, 03:37 PM
diotima   Re: Retete Montignac   Feb 13 2006, 05:45 PM
Alma   Re: Retete Montignac   Feb 18 2006, 05:33 PM
diotima   Re: Retete Montignac   Feb 18 2006, 07:52 PM
kalua   Re: Retete Montignac   Feb 18 2006, 09:58 PM
Alma   Re: Retete Montignac   Feb 19 2006, 08:34 AM
roina2   Fetelor, ati incercat coliva cu zaharina? Nu e o g...   Feb 23 2006, 11:22 PM
kalua   roina, MM nu e deloc adeptul zaharinei ;) Oricum...   Feb 23 2006, 11:59 PM
hanah   fetelor, ma bag si eu in seama ca veni vorba de za...   Feb 24 2006, 10:51 AM
diotima  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 16th June 2025 - 07:34 PM