![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 ![]() |
Buna, fetelor!
Pentru cele care au probleme cu sensibilitatea extrema a pielii (categorie din care fac parte si eu), m-am gandit sa scriem fiecare aici ce produse ne-au facut bine si ne-au ajutat sa depasim crizele de reactivitate/eczema etc. Eu folosesc/am folosit cu rezultate bune urmatoarele produse: - solutia micelara demachianta Sensibio H2O de la Bioderma; - crema hidratanta Ictyane de la Ducray; - masca hidratanta si calmanta Avene; - cremele Atoderm P.O. Zinc si Atoderm PP de la Bioderma, piele care sufera de dermatita atopica si eczema; - crema Cold Cream de la Avene, pentru pielea foarte sensibila si foarte uscata/deshidratata; - creme pe baza de dermocorticoizi cand nu exista alta solutie. Voi ce produse folositi? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 629 Joined: 11-December 05 From: Bucuresti Member No.: 82 ![]() |
Complicata problema ta, Artemis!
Intr-adevar, tratamentele gen Elocom, Advantan, Locoid, pot face foarte mult rau pe termen lung, cel mai bine e sa eviti sa le folosesti, atat cat poti. Am folosit si eu Locoid si Elocom, si cel mai banal efect neplacut e faptul ca decoloreaza pielea, dar pe langa asta mai au o multime de efecte fff dezagreabile. In legatura cu demachiantele, in primul rand incearca sa nu te mai speli deloc cu apa de la robinet, si sa folosesti produse care nu au nevoie sa fie spalate cu apa. Depinde si daca te machiezi si cat... Ai incercat Sensibio H2O, de la Bioderma? Eu l-am folosit ani de zile si m-am impacat foarte bine cu el... Si apa demachianta de la Uriage e buna, sau solutia micelara de la Vichy. Daca preferi demachiantele tip crema sau fluid, poti incerca Purete Thermale de la Vichy, sau lotiunea pentru ten intolerant de la Avene, eu o folosesc acum si e ok. Poti folosi de asemenea apa termala pentru calmarea pielii (dela Avene sau Uriage), cat despre creme, iti recomand crema pentru ten intolerant de la Avene - e calmanta dar din pacate nu e foarte hidratanta, sau daca pielea e foarte agresata Tolerance Extreme, tot de la Avene (sunt niste fiole cu crema). Eu mai folosesc si Cold Cream de la Avene, dar e destul de grasa. O alta crema buna este Cu-Zn de la Uriage, contine cupru si zinc, eu tocmai am mai cumparat un tub, este recomandata tenului atopic, iritat. Aseara mi-am facut o masca pe obraji (la mine obrajii sunt zona-problema) cu aceasta crema, si azi mi se pare ca pielea arata mai bine... Pe langa asta mai folosesc crema Exceptionally Soothing Cream for Upset Skin de la Clinique, dar e foarte scumpa. Pentru pielea foarte uscata sunt bune si cremele Atoderm PP si Atoderm P.O. Zinc de la Bioderma (eu le folosesc in special pe corp). Hai ca ti-am insirat un intreg pomelnic de produse, ideea e sa ai un demachiant cat mai delicat cu pielea, sa nu folosesti apa de la robinet, si o crema calmanta si hidratanta. Eu tocmai ce mi-am cumparat si niste suplimente alimentare pentru ten (extracte de brusture, trei-frati-patati - sunt utile in cazul alergiilor, urticariilor, dermatozelor, omega 3 - hidrateaza si hranesc pielea, si o fac mai rezistenta, vitaminele A, C, E, si minerale si oligoelemente - zinc, seleniu, calciu, magneziu). Mult succes si sa ne tii la curent cu ce ti se intampla! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 08:57 PM |
|