![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Ca veni vorba de fructe, uite niste retete de sezon simplu de facut si delicioase.
PRAJITURA CU PRUNE 200 g unt 1 kg prune foarte dulci (un soi care se pot descoji) Pentru blat: 6 oua 8 linguri faina 6 linguri zahar 1 lingurita praf de copt frisca pentru decor Se spala prunele, apoi se pun pentru 1-2 minute in apa clocotita, ca sa se poata curata de pielita. Se despieliteaza, de taie in 2 si se scot samburii. Se unge tava de prajitura cu untul, strat compact, iar deasupra se pun jumatatile de prune cu scobitura in jos, una langa alta. Se bat 6 albusuri spuma tare, se adauga zaharul treptat, apoi galbenusurile tot asa, in fine faina, tot pe rand si praful de copt, amestecand usor. Acest pandispan se toarna in tava peste prune si se da la cuptor pentru aprox. 35-45 minute (in primele 15-20 minute nu se deschide cuptorul deloc). Cand s-a copt, se scoate tava din cuptor si se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se desprinde prajitura de pe marginile tavii cu un cutit si se rastoarna pe un platou cat tava de mare. Untul si prunele formeaza un fel de jeleu, care se incheaga pe masura ce se raceste. Se taie patrate si pe fiecare felie se pune un mot de frisca. TORT DE MERE CU BUDINCA Pentru blat - 6 oua - 8 linguri faina - 6 linguri zahar - 1 lingurita praf de copt Umplutura 1: - 1,5 kg mere - 1 pliculet zahar vanilat - 1 lingurita scortisoara - 5-6 linguri zahar (dupa gust) Umplutura 2: - 2 plicuri budinca de cacao - 1 l lapte Glazura: - aprox. 500 ml frisca lichida Blatul se pregateste ca in reteta de mai sus. Cand e gata se rastoarna pe un platou si se lasa sa se raceasca. Intre timp merele se curata de coaja si de samburi, se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zaharul vanilat, zaharul, scortisoara. Merele nu se storc, ci se pun asa cum sunt, intr-un strat uniform, peste blat. Sucul lor va insiropa blatul. Stratul urmator: budinca (se prepara asa cum scrie pe pliculet: 2 plicuri budinca + 1 l lapte) - se intinde si ea in strat uniform peste mere, cat inca este fierbinte. Pana se raceste se pregateste frisca, din care va place (noi preferam frisca de casa). Evident, frisca vine pe deasupra budincii. Mmm! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 12:17 PM |
|