![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Here you go....
Mii de scuze vad ca ti-am gresit putin numele....dar promit ca se remediaza cat de curand. |
|
|
![]() |
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
"Se spune ca, departe, exista un loc foarte frumos, în care traiesc vulturii aurii. Nu toate penele lor au aceasta culoare nobila, ci numai o aripa; la masculi, cea dreapta, iar la femele, cea stânga. An de an, pe masura ce puii cresc, parintii pleaca în ultima lor calatorie: zboara zile îndelungate pâna ajung la Muntele Linistii. Acolo unde au murit si parintii lor.
Si se mai spune ca într-un an, oprindu-se sa se odihneasca peste noapte, ultima calatorie a devenit cât se poate de trista: vulturii au fost prinsi, printr-o mestesugita cursa, de catre niste oameni care credeau ca se vor îmbogati vânzând penele care straluceau ca soarele. Au taiat pasarilor preafrumoasele aripi si le-au agatat la brâu, ca pe niste scalpuri. "Ei, acum sa se târasca pe jos, ca niste serpi, pâna mor. De ce au vrut sa moara în Muntele Linistii?" - a întrebat unul dintre ei, care nu se gândea niciodata la moarte. De durere si de amaraciune, vulturii mai slabi au murit imediat. Însa cei tari se încapatânau sa zboare cu o singura aripa. Fâlfâiau din ea, cu rabdare, având o vointa nepamânteana; dar tot nu puteau zbura. Se gândeau cu tristete: "Ce vor zice puii nostri, care vor veni la anul sa moara lânga trupurile noastre, când vor vedea ca nu am ajuns la Muntele Linistii?" Sprijinindu-se unul de altul, si gândindu-se la urmasii ramasi acasa, doi vulturi au simtit cum suferinta începe sa li se aline. Si stând asa, asteptând parca sa le creasca aripi, ei au simtit ca durerea se preschimba în putere. Da, da, chiar asa: stând lipiti unul de celalalt, durerea li se preschimba în putere. Au încercat sa zboare astfel; la început fâlfâiau din aripi încet, plini de sfiala, si apoi din ce în ce mai puternic. Pe masura ce se ridicau, de jos se vedea un singur trup, cu doua aripi. Se vedea o singura cruce. Luându-se dupa ei, s-au ridicat si alte cruci; s-au ridicat spre Muntele Linistii... " (Povestea vulturilor aurii_Cartea nuntii_Danion Vasile) ................................................ "Priveste-ma si spune-mi ce vezi! Nu te sfii, spune-mi cu adevarat ceea ce vezi, Nu-mi spune ca sunt un om deosebit, Nu-mi spune ca mai am putin si ma transform intr-un ideal, spune, e un cuvant banal... e un cuvant care ar trebui sa-l folosim in fiecare zi : face parte din noi. Haide spune-mi ce sunt Spune-mi ce vezi ca sunt! Sunt ca si tine... nu sunt un sfant. Sunt o bucata din acelasi vechi si proaspat pamant" (Ce sunt_Conchis) ............................................. nota:...cate ganduri,cate trairi,prea mult chiar si "pentru mine"....e necesar dar nu ma grabesc!....ma mai gandesc inca daca.... (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) ................timp exista pentru toate (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/closedeyes.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 06:29 PM |
|