IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete Montignac pentru dulciuri, Dulciuri si desert conform Monti care nu ingrasa
Bianka7
post Dec 10 2005, 08:57 AM
Post #1


Contaminat
*

Group: Membru
Posts: 48
Joined: 9-December 05
Member No.: 58



Prajitura cu nuci

Reteta initiala o facea mama in forma de tort, o taia in doua si o umplea cu crema si o orna cu frisca. Ramane sa alegeti voi modul de ornare.
Pofta bun de sarbatori!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Sep 17 2006, 10:38 PM
Post #2





Musafir






Si reteta de tort de mac cu mere, ca bun a mai iesit tortuletul!

200 g mac macinat (merge si nemacinat, dar cu ala macinat iese mai fin)
200 g nuci, alune, migdale macinate (ce aveti mai la indemana)
suc de lamaie
6 oua
1,5 kg mere
200 - 250 g fructoza
scortisoara la bucata (1 rulou)
2 cuisoare
125 ml suc de mere
125 ml vin alb
600 ml smantana (sau frisca lichida neindulcita. Daca se foloseste frisca, atunci trebuie si niste intaritor de frisca-praf)

500 g mere se curata, se dau pe razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie. Albusele se despart de galbenuse si se bat cu un praf de fructoza. Galbenusele se bat cu 50 g fructoza pana devin o masa albiciasa spumoasa. Restul de fructoza, 150 g, se amesteca cu macul, apoi se adauga compozitiei de galbenuse + merele rase + nucile. Se amesteca bine. Albusele se adauga in 2 portii. Se pune compozitia intr-o forma rotunda unsa si se da la cuptorul preincalzit (ca. 180°C) cam 70 minute.
Restul de mere se curata de coaja, se taie in patru si li se scoate casuta cu samburi. Intr-o oala se pune sucul de mere, vinul, niste zeama de lamaie, cuisoarele si scortisoara, se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se pun merele la calit. Asta numai scurt si cu capac pe oala. Se scot merele de-acolo si se lasa la scurs.
Blatul se scoate din forma cand s-a racit, se taie de-a lungul in doua. Primul blat se pune pe platou, iar in jurul lui un inel (eventual cel de la o forma de copt rotunda)
Se bate frisca.
Merele se pun peste primul blat, apoi se toarna frisca, peste se pune al doilea blat si se apasa usor. Se da la frigider macar doua ore.

Cine vrea sa orneze tortul isi pastreaza din frisca un pic si face niste moti de frisca. Se poate scoate si un mar de la umplutura, taia felii circulare, cali usor de tot in sucul de mere + vinul de la merele "principale" si folosi ca decor.
Sau se poate imbraca tortul in ciocolata conforma.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Bianka7   Retete Montignac pentru dulciuri   Dec 10 2005, 08:57 AM
kalua   Re: Retete Montignac   Dec 19 2005, 12:49 AM
ala80   Re: Retete Montignac   Feb 10 2006, 11:51 AM
kalua   Re: Retete Montignac   Feb 10 2006, 01:21 PM
ala80   Re: Retete Montignac   Feb 10 2006, 03:37 PM
diotima   Re: Retete Montignac   Feb 13 2006, 05:45 PM
Alma   Re: Retete Montignac   Feb 18 2006, 05:33 PM
diotima   Re: Retete Montignac   Feb 18 2006, 07:52 PM
kalua   Re: Retete Montignac   Feb 18 2006, 09:58 PM
Alma   Re: Retete Montignac   Feb 19 2006, 08:34 AM
roina2   Fetelor, ati incercat coliva cu zaharina? Nu e o g...   Feb 23 2006, 11:22 PM
kalua   roina, MM nu e deloc adeptul zaharinei ;) Oricum...   Feb 23 2006, 11:59 PM
hanah   fetelor, ma bag si eu in seama ca veni vorba de za...   Feb 24 2006, 10:51 AM
diotima  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 18th June 2025 - 07:36 PM