![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ok , problema asta chiar nu imi da pace si de aia nu pot sa dorm la ora asta :P
2 din 3 cunostinte ale mele vor sa plece din Romania pentru o perioada mai mult sau mai putin definita . Vreau sa stiu cate dintre voi vreti out ,unde vreti sa plecati si bineinteles motivele. Pe de alta parte ,daca va place in tarisoara noastra ziceti de ce , poate incepe sa ne placa si noua. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 190 Joined: 18-December 05 From: Bucuresti Member No.: 115 ![]() |
Uite un subiect pe gustul meu!
Cred ca sint ceea ce se cheama o persoana "patrioata" pentru ca imi iubesc foarte mult tara, mi se pare un loc facut cu mult drag si grija de miinile Domnului insa din pacate, nu pot sa spun acelasi lucru despre oamenii care traiesc aici. Ceea ce auzim de foarte mult timp si anume, ca romanul este un om harnic, primitor, etc, nu mai este valabil de foarte multa vreme. Daca considerati ca m-am abatut de la subiect, nu este chiar asa. Pentru ca tara este reprezentata in principal de oamenii care traiesc in ea si abia dupa aceea de formele de relief, etc. Fara sa generalizez-deci nu spun ca toti romanii sint la fel insa din pacate cei mai multi da, indiferent de virsta-, oamenii din tara noastra sint lenesi, lipsiti de educatie, nepasatori, egoisti, invidiosi si lista poate continua. Ma uit pe strada si ma lovesc zilnic de oameni care trec parca prin tine, te vad dar nu se feresc sa te loveasca cu umarul fara sa zica pardon, vad oameni care maninca pt. ca mai apoi sa arunce hirtia pe jos desi cosul de gunoi este la 2 pasi in fata lor, pe sosele situatia este asemanatoare in sensul ca mai zboara din masini servetele sau hirtii cind ar putea foarte bine sa le puna deoparte si sa le arunce cind se dau jos la un cos de gunoi, cosurile de gunoaie sint distorsionate sau smulse cu totul, gardurile sint indoite de masinile parcate aiurea, copacii rupti sau crengile smulse, la mare sau la munte dupa un picnic in aer liber ramine o mizerie de nedescris, asa ca nu ar trebui sa ne mai mire, ca Europa ne intoarce spatele. Culmea este ca tot cei care fac mizerie pe strazi, tipa dupa aceea mai abitir ca avem o tara murdara, plina de gunoaie. Ma suparam ori de cite ori auzeam ca straini nu mai contenesc in a ne face tigani, dupa care mi-am dat seama ca de fapt tigan nu inseamna a avea pielea tuciurie, ci felul in care te comporti te face tigan. Sa nu va suparati pe mine insa acesta este tristul adevar, avem o tara frumoasa, asa cum vecinii nostri unguri nu au, insa populatia acestei tari din care si eu fac parte, ar trebui sa invete sa se schimbe in bine si nu in mai rau. Putina educatie, mai multa munca, mai putina rautate, ne-ar face sa aratam mai bine si in fata noastra si in fata celor din afara si poate ca in felul asta, s-ar diminua si numarul celor care vor sa plece din tara. De felul in care n educam copiii si de felul in care ne comportam noi insine, depinde si imaginea tarii in care traim. Sper ca nu am suparat pe nimeni, m-am referit doar la un segment al acestei populatii si pot spune ca din fericire, mai exista si romani de care merita sa fii mindru. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 08:47 AM |
|