![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 48 Joined: 9-December 05 Member No.: 58 ![]() |
Prajitura cu nuci
Reteta initiala o facea mama in forma de tort, o taia in doua si o umplea cu crema si o orna cu frisca. Ramane sa alegeti voi modul de ornare. Pofta bun de sarbatori! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
SUFLEU DE BRANZA DULCE
750 g branza de vaci bine stoarsa sau urda 6 oua mari 5 linguri fructoza 3 linguri lapte praf 250 ml smantana coaja rasa de la o lamaie 1/2 baton de vanilie (semintele din el) 100 g unt topit 100 g caise uscate, taiate cubulete marunte) un varf de cutit sare (daca folositi urda in loc de branza, se cere si zeama de lamaie) Branza se zdrobeste bine, se adauga cele 6 galbenusuri, apoi toate celelalte ingrediente si se amesteca bine. La sfarsit se pun si cele 6 albusuri batute spuma cu un varf de cutit de sare si se incorporeaza in compozitie amestecand usor. Se toarna totul intr-o tava bine unsa cu unt si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 45 minute, pana ce se rumeneste pe deasupra. Reteta asta eu o fac de Paste de obicei, pe post de pasca. Merge bine si cu un sos de vanilie. SOS DE VANILIE Se freaca bine 2 galbenusuri cu 2 linguri fructoza; se adauga 5 linguri lapte. Se pune pe foc sa se ingroase, apoi, cand s-a racit, se adauga putina vanilie si 100-150 ml frisca. Din albusurile ramase de la sos se poate face o glazura pentru sufleu, astfel: Se bat albusurile cu 3 linguri fructoza si putina coaja de lamaie. Se toarna peste sufleu dupa aprox. 30 minute de copt (atentie, nu scoateti tava complet din cuptor si nu o scuturati prea tare, ca se va prabusi sufleul). Se mai da la cuptor pentru inca 10-15 minute. Se va rumeni usor, iar cand se racoreste face broboane. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 09:12 AM |
|