IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete Montignac pentru dulciuri, Dulciuri si desert conform Monti care nu ingrasa
Bianka7
post Dec 10 2005, 08:57 AM
Post #1


Contaminat
*

Group: Membru
Posts: 48
Joined: 9-December 05
Member No.: 58



Prajitura cu nuci

Reteta initiala o facea mama in forma de tort, o taia in doua si o umplea cu crema si o orna cu frisca. Ramane sa alegeti voi modul de ornare.
Pofta bun de sarbatori!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Leea
post Sep 27 2006, 08:29 AM
Post #2


Incurabil
*****

Group: Obsedat
Posts: 744
Joined: 31-May 06
Member No.: 352



SUFLEU DE BRANZA DULCE

750 g branza de vaci bine stoarsa sau urda
6 oua mari
5 linguri fructoza
3 linguri lapte praf
250 ml smantana
coaja rasa de la o lamaie
1/2 baton de vanilie (semintele din el)
100 g unt topit
100 g caise uscate, taiate cubulete marunte)
un varf de cutit sare
(daca folositi urda in loc de branza, se cere si zeama de lamaie)

Branza se zdrobeste bine, se adauga cele 6 galbenusuri, apoi toate celelalte ingrediente si se amesteca bine. La sfarsit se pun si cele 6 albusuri batute spuma cu un varf de cutit de sare si se incorporeaza in compozitie amestecand usor.
Se toarna totul intr-o tava bine unsa cu unt si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 45 minute, pana ce se rumeneste pe deasupra.

Reteta asta eu o fac de Paste de obicei, pe post de pasca. Merge bine si cu un sos de vanilie.

SOS DE VANILIE
Se freaca bine 2 galbenusuri cu 2 linguri fructoza; se adauga 5 linguri lapte. Se pune pe foc sa se ingroase, apoi, cand s-a racit, se adauga putina vanilie si 100-150 ml frisca.

Din albusurile ramase de la sos se poate face o glazura pentru sufleu, astfel:
Se bat albusurile cu 3 linguri fructoza si putina coaja de lamaie. Se toarna peste sufleu dupa aprox. 30 minute de copt (atentie, nu scoateti tava complet din cuptor si nu o scuturati prea tare, ca se va prabusi sufleul). Se mai da la cuptor pentru inca 10-15 minute. Se va rumeni usor, iar cand se racoreste face broboane.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Bianka7   Retete Montignac pentru dulciuri   Dec 10 2005, 08:57 AM
kalua   Re: Retete Montignac   Dec 19 2005, 12:49 AM
ala80   Re: Retete Montignac   Feb 10 2006, 11:51 AM
kalua   Re: Retete Montignac   Feb 10 2006, 01:21 PM
ala80   Re: Retete Montignac   Feb 10 2006, 03:37 PM
diotima   Re: Retete Montignac   Feb 13 2006, 05:45 PM
Alma   Re: Retete Montignac   Feb 18 2006, 05:33 PM
diotima   Re: Retete Montignac   Feb 18 2006, 07:52 PM
kalua   Re: Retete Montignac   Feb 18 2006, 09:58 PM
Alma   Re: Retete Montignac   Feb 19 2006, 08:34 AM
roina2   Fetelor, ati incercat coliva cu zaharina? Nu e o g...   Feb 23 2006, 11:22 PM
kalua   roina, MM nu e deloc adeptul zaharinei ;) Oricum...   Feb 23 2006, 11:59 PM
hanah   fetelor, ma bag si eu in seama ca veni vorba de za...   Feb 24 2006, 10:51 AM
diotima  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 18th June 2025 - 09:12 AM