![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Ma gandeam deunazi la mancaruri vechi, pe care ni le facea bunica atunci cand locuia cu noi, in copilaria mea, si al caror gust abia mi-l mai aduc aminte si am inceput sa o chestionez pe mama despre retete. Am scos de la ea cate ceva - poate scot si de la voi.
Si ca sa incep: GRIS PRAJIT vreo 3-4 pumni de gris 3-4 linguri ulei sare (facultativ si piper) Se caleste grisul in ulei pana se rumeneste usor, amestecand mereu sa nu se arda. Cand e rozuliu putintel, se adauga sare (cam 1/2 lingurita rasa), eventual piper, si apa - vreo 2 cani, si se lasa sa fiarba. La nevoie apa se mai poate adauga, ca sa iasa de consistenta dorita. Se serveste ca garnitura la fripturi sau la pane. In timpul razboiului, cand nu se mai gasea carne, imi povestea bunica ca lasa grisul asta sa se raceasca complet, cateva ore, apoi il taia in felii groase de 1 deget, il dadea prin ou si pesmet si-l prajea ca pe snitele, si asta era felul principal. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Bunica dinspre mama (Oma), de care am fost apropiata, facea mere in capot (felii de mere in aluat de clatite), tocinei tare buni, coltunasi umpluti cu o pasta de peste, cu varza calita sau cu carne. Si in pilaf punea marar la sfarsit.
Si budinca de macaroane cu mere: fierbea macaroanele, dar nu de tot, calea numai un pic mere rase cu niste scortisoara si cu zahar. La macaroane adauga, cat mai erau fierbinti, niste unt. Pregatea o forma termorezistenta (o ungea cu unt si o tapeta cu pesmet) si tot punea straturi-straturi, unul de mere si unul de macaroane. Pe deasupra punea iar ceva pesmet si niste fugi de unt. Dadea la cuptor si iesea ca o prajitura cu mere. Poate-mi mai aduc aminte si de altele (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:40 AM |
|