![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Ma gandeam deunazi la mancaruri vechi, pe care ni le facea bunica atunci cand locuia cu noi, in copilaria mea, si al caror gust abia mi-l mai aduc aminte si am inceput sa o chestionez pe mama despre retete. Am scos de la ea cate ceva - poate scot si de la voi.
Si ca sa incep: GRIS PRAJIT vreo 3-4 pumni de gris 3-4 linguri ulei sare (facultativ si piper) Se caleste grisul in ulei pana se rumeneste usor, amestecand mereu sa nu se arda. Cand e rozuliu putintel, se adauga sare (cam 1/2 lingurita rasa), eventual piper, si apa - vreo 2 cani, si se lasa sa fiarba. La nevoie apa se mai poate adauga, ca sa iasa de consistenta dorita. Se serveste ca garnitura la fripturi sau la pane. In timpul razboiului, cand nu se mai gasea carne, imi povestea bunica ca lasa grisul asta sa se raceasca complet, cateva ore, apoi il taia in felii groase de 1 deget, il dadea prin ou si pesmet si-l prajea ca pe snitele, si asta era felul principal. |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
placinta cu mere (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
numa' ca nu mai am reteta de foi, s-a dus cu bunica. dar de la ea am invatat sa fac cea mai buna placinta cu mere (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) (ce modesta sunt!) merele se dau pe razatoare, se amesteca cu zahar si stafide, 2-3 linguri de ulei, eventual nuca, scortisoara multa, ZEAMA DE LAMAIE si COAJA DE LAMAIE si se lasa sa clocoteasca nitel pe foc pana se inmoaie merele. ea facea niste foi meseriase de tot, mari si subtiri ca o panza (doar un pic mai groase ca astea din comert...) si punea un strat de foi, unu' de mere, unu' de foi, unu' de mere.... niciodata nu am mancat o placinta mai buna |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:13 AM |
|