![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Ma gandeam deunazi la mancaruri vechi, pe care ni le facea bunica atunci cand locuia cu noi, in copilaria mea, si al caror gust abia mi-l mai aduc aminte si am inceput sa o chestionez pe mama despre retete. Am scos de la ea cate ceva - poate scot si de la voi.
Si ca sa incep: GRIS PRAJIT vreo 3-4 pumni de gris 3-4 linguri ulei sare (facultativ si piper) Se caleste grisul in ulei pana se rumeneste usor, amestecand mereu sa nu se arda. Cand e rozuliu putintel, se adauga sare (cam 1/2 lingurita rasa), eventual piper, si apa - vreo 2 cani, si se lasa sa fiarba. La nevoie apa se mai poate adauga, ca sa iasa de consistenta dorita. Se serveste ca garnitura la fripturi sau la pane. In timpul razboiului, cand nu se mai gasea carne, imi povestea bunica ca lasa grisul asta sa se raceasca complet, cateva ore, apoi il taia in felii groase de 1 deget, il dadea prin ou si pesmet si-l prajea ca pe snitele, si asta era felul principal. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Reteta de blat de prajitura cu branza sau mere de la tanti Buba (pron. Bubo) din Ardeal: 420g faina, 300g unt sau margarina, 4 linguri cu varf smantana, un praf de sare. Se framanta totul si se da la rece. Intre timp se face umplutura de mere sau branza. Se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua, se fac doua foi intre care se pune umplutura. Se coace la foc potrivit.
Cu prajitura asta ne astepta de obicei cand o vizitam. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:31 AM |
|