![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Acum e si vremea cremei de dovleac:
600 miez de dovleac 1/2 pahar de apa o priza sare un baton de vanilie 2 linguri faina 2 linguri smantana dulce 80g zahar 4 oua 2 linguri rom (sau de lichior) un pumn de stafide Pentru caramel: 200g zahar 6 linguri de apa Stafidele se pun la macerat in rom/lichior. Se fierbe miezul de dovleac in apa la care s-a adaugat vanilia si sarea (dureaza ca. 20 minute de la primul clocot), apoi se paseaza si se amesteca cu faina, smantana si zaharul. Ouale se bat bine si se aduga compozitiei impreuna cu stafidele macerate. Intr-o oala mai mare si foarte curata se face caramelul, se ung peretii cratitei bine cu el si se toarna compozitia in ea. Se coace cam o ora in bain-marie la foc potrivit. Se scoate din forma dupa ce s-a racit complet. Iese ca un fel de crema de zahar ars de dovleac, e buna tare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 11:42 AM |
|