![]() |
![]() |
pescarush |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
am invatat sa fac si eu un cocktail, bautura nationala a cubanezilor, se cheama "mojito"
o ramurica de menta (ei o tineau la gheata) se freaca cu o lingurita de zahar intr-un pahar. se toarna peste ea rom alb (eu pun Havana Club), cam 50-100 ml, depinde cat va place de tare. Se adauga apa minerala pana la aprox. 200 ml. Se serveste cu cuburi de gheata. Este bine sa fie lasat vreo 5-10 minute inainte de a se servi, sa se patrunda aromele. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
pescarush (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/haninoroc.gif)
Mojito a fost creat in anii '30 in Havanna si de-atunci e bautura lor. Folosesc zahar normal sau brun? Aici se face Mojito numai cu zahar brun. Margarita Se amesteca in blender gheata sparta cu 2 parti Tequila,o parte Cointreau si-nca o parte suc de lamaie. Se scoate din blender, se adauga fructe de sezon (capsune, banane, papaya, etc.) si se amesteca inca o data in shaker. Se toarna in pahare cu marginea sarata. Pregatirea paharelor: se pune intr-o farfurioara suc de lamaie si-n sucul asta se inmoaie marginea paharelor. Pe alta farfurioara se pune sare fina si marhinea uda a paharului se trece apoi prin sare. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 07:44 PM |
|