![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
O invitam pe Diotima sa ne dea si noua reteta faimoasei ei piini de casa.
Retetele ei pe baza de aluat de piine (piine simpla sau piine cu masline) sint cu totul deosebite. Si ies din prima! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) Bine-nteles, oricine are retete pentru piinea de casa este asteptat cu mare drag sa le posteze. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Paine cu nuci si smochine
se potriveste cel mai bine mancata cu branzeturi 30g unt moale 280g faina integrala cernuta 280g faina alba cernuta 30g sare 30g unt 30g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 1 lingura miere lichida 450 ml lapte 60 g nuci macinate 230g smochine uscate Se unge cu untul moale o forma de chec. Se framanta faina, sarea si untul. Din drojdie, zahar, miere si laptele incalzit se face maiaua, care se adauga la aluat. Se framanta iar, apoi se continua framnatul pe o suprafata cernuta cu faina pana ce aluatul este elastic, dar nu mai lipeste. Se pune intr-un castron si se acopera cu folie de bucatarie sau cu o punga si cu un servet de bucatarie umed. E bine daca castronul este caldut. Se lasa sa creasca la marimea dubla. Se scoate din castron, se mai framanta o data pe o suprafata cernuta cu faina, apoi i se da o forma dreptunghiulara. Se presara nucile, iar smochinele se pun de-a lungul. Se ruleaza aluatul ca la o rulada (smochinele ajung in mijlocul painii) si se pune in forma. Iar se da la crescut (cam 30 - 45 minute), apoi se da cuptorul preincalzit (220°C) si se coace circa 40 minute. Cand e gata trebuie sa aiba crusta aurie. Se lasa la racit in forma. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2025 - 05:10 AM |
|