![]() |
![]() |
bubulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
Adevarul e ca m-am saturat sa tot arunc bani pe cosmetice care nu fac nimic. Am o gramada, hmm nu vreau sa le numar acum, dar da adevarul e ca am prea multe si nu vreau sa devin totusi prea obsedata....
Nu am probleme mari cu fata, nu am cosuri sau alte minuni dar am si eu dorinta asta sa arat ca fetele din reclama; tenul ma refer. Stiu ca sunt fake dar tare as mai vrea. Am incercat de-a lungu timpului multe. De fapt cred ca m-am saturat de brandurile gen Clinique , chanel, clarins etc. Nu vreau sa trec la cele f scumpe (desi imi fac cu ochiu). As mai face o incercare cu produsele naturiste. Am un ulei de la Clarins 100% care lucreaza destul de bine mediein general si altul cu uleiuri ential care ii merge iar bine asa ca poate asta e solutia. Am vazut ca Angelito a trecut pe Decleor care au multe produse 100 % naturale. Ma gindesc sa le incerc si eu , dar nu pana nu termin cremele ce le am , ca tare mi-e frica ca nici astea nu o sa lucreze ca lumea si dess trebuie sa le arunc pe toate. Am fost ieri si m-am uitat la uleuri esentiale. Am vazut o gramada de tipuri multe din uleuri care apar si in compozitia celor decleor. Mi-am luat un rose face oil 100 %(nu ca as fi avut nevoie ) de la Neal's Yard (mult mai ieftine ca decleor) ca eram tare curioasa sa vad cum rectionaeza fata mea la uleiurile astea. Am vazut ca au multe sticlute cu uleiuri d-astea. POate stie cineva ceva....si e intersat de subiect. Am mai vazut tot asa naturale si ieftine produse de la Burt's bee. Au un repair serum care e tot asa bine cotat. 100% natural . Si cred ca intrebarea era: daca se pricepe cineva cum se face cu uleuirle astea...Am intels ca fiind ff concentrate trebuie umblat cu precautie cu ele. |
|
|
![]() |
anamaria |
![]()
|
Musafir ![]() |
m-a interesat in amanunt subiectul cosmeticelor naturale si m-am inscris si eu pe forum ca sa va dau o mana de ajutor. de exemplu site-ul RECLAMA , und eveti gasi o lista a marcilor cunoscute de cosmetice si ingredientele lor. In rosu sunt trecute cele foarte periculoase, in galben cele periculoase si cu verde cele ppotential alergice. aruncati o privire si va veti minuna. Daca intereseaza subiectul pot sa revin cu muuult mai multe informatii.
Nu arunci tu o privire la regulamentul forumului? This post has been edited by Diana: Mar 6 2007, 11:46 PM |
|
|
bubulina |
![]()
|
Musafir ![]() |
M-am uitat doar la poze, nu am gaist despre ce vb tu.
Home made ACTIVE C LRP sau oricare brand, era unul despere care se vb la acnee, care avea si ulei ginko ...nu-mi amintesc numele. Teoretic, asta trebuie sa fie mult mai efectiva decit cele din comert (avind in vedere fragilitatea vit c): 1. Apa distilata - 90-95% - (1eur=1l) 2. Vitamina C - (l ascorbic acid 100%) - 5-10% - (3-4 eur=100g) Suplimentar: se poate adauga propilene glycol (pt o penetrare mai buna)sau glycerina, depinzind de tipul de piele. Eu il folosesc sub forma cea mai simpla. Ideal se va face prepara la fiecare utilizare o mica cantitate, sau pt cel mult pe o saptamana - se pune in frigider, intr-o sticluta fumurie. Ideal o concentratie de 5-10% ascorbic e buna pt ocrice tip de ten (a se vedea cit poate tolera fiecare). De preferat e pudra in locul cristalelor pt ca se vor dizolva mai repede. Efecte: eliminarea petelor solare, pistrui, matifiere etc. Daca aveti cosuri, rani - precautie pt ca se poate sa usture. Lotiune tonica OTET DE MERE - fetele care viziteaza mkalley.com stiu despre ce e vorba: 1. OTET DE MERE 5%-( 1-2 eur=1l) (acidul malic din mama lotion) 2. APA sau/si ceai verde etc ( max 2 eur) Se tamponeza fata seara/dimineata. Se amesteca in proportie de 1: 2 sau din mers dupa reactia tenului. Efecte: luminozitate, reducerea petelor de acnee, solare, matifiere etc. Precautii: in caz de rani, cosuri se poate sa piste Personal folosesc otetul de mere 5% sau otet de struguri 10% pt exfoliere corpului. Esimplu, fara bataie de cap ca si in aczul scrubului. Ser hidratant: 1. Hyaluron, hyaluronic acid (2 g=aprox 10 eur) 2. Apa distiliata Se amesteca avind maximmum 2-3 % HA. Preturile sunt de nimic in compartie cu cele ce le vand companiile. Eu credeam mai demult ca toate companiile asteau au patente etc, ca stiu ce fac. Da de unde! Vor sa cistige o caruta de bani pe naivitatea noastra. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 01:39 AM |
|