![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ok , problema asta chiar nu imi da pace si de aia nu pot sa dorm la ora asta :P
2 din 3 cunostinte ale mele vor sa plece din Romania pentru o perioada mai mult sau mai putin definita . Vreau sa stiu cate dintre voi vreti out ,unde vreti sa plecati si bineinteles motivele. Pe de alta parte ,daca va place in tarisoara noastra ziceti de ce , poate incepe sa ne placa si noua. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 763 Joined: 16-December 05 Member No.: 107 ![]() |
bine, cred ca atunci cand cineva spune ca vrea sa emigreze, nu se pune problema gropilor, a hartiilor...sau poate nu am inteles eu bine cum s-a pus problema...
de exemplu eu pana acum 1 an nici nu visam ca voi deveni adepta emigrarii, ca tocmai eu, care strigam sus si tare ca sunt patriota lu' tata mare...da' bine, patriotismul e una, iar involutia, nesimtirea, proasta crestere, hotia si talharia e altceva... ce mi-a skimbat brusc mentalitatea?copilul pe care-l am si dorinta de a mai avea inca doi copii.ma ingrozeste gandul ca nu le pot oferi educatia pe care mi-o doresc, ca nu ii pot plimba asa cum m-au plimbat pe mine parintii, ca nu le voi putea oferi tabere, excursii, plecari chiar sin in strainatate, asa cum am beneficiat eu din parte aprintilor... ma doare c ainvatamantul nostru difera atat de mult de cel din afara, fara a mai exemplifica o groaza de elemente keie in educatia unui copil... ma doare ca nu-mi pot vizita tara, locurile frumoase pe care le avem, din cauza preturilor existente.... si-ar mai fi o groaza de lucruri care m-ar determina sa emigrez... sunt constienta si de "covrigii" existenti sau nu de prin alte tari....nu inavutirea ma determina sa-mi doresc emigrarea, ci dorinta sincera de a munci efectiv 8-12, in skimbul carora la sfarsitul lunii sa am ce numara si cu ce-mi plati toate datoriile, ca mai apoi sa mai si ramana ceva pentru inobilarea sufletului.nu cred ca la 26 de ni nu mai ai ce-ti dori...cred ca eu imi voi dori sa calatoresc si la 60 de ani, la fel ca sia cum, dar daca nu ai bani, nu ai cum ajunge nici pana in iasi (din bucuresti ma refer....) so, io cred ca nu este de condamnat ideea emigrarii, cum nu este de condamnat dorinta de a ramane acolo unde te-ai nascut, in mijlocul locurilor si oamenilor cu care ai trait ani de zile.... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th August 2025 - 11:51 PM |
|