![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am citit un studiu din care reiesea ca o mama, casnica, cu doi copii mici munceste acasa 12 ore.
Mai toate mamele cu serviciu au maxim o ora pe zi timp pentru ele insele, in jur de 20% spun ca nu le ramane deloc timp pentru propriile activitati. Cum e la voi? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 190 Joined: 18-December 05 From: Bucuresti Member No.: 115 ![]() |
Pentru ca ma numar si eu printre proaspetele mamici cu bebici, va spun ca viata de acuma, cea in care trebuie sa fii mai tot timpul linga minuta de om pe care ai adus-o nu de mult pe lume, este total diferita de cea pe care am dus-o pina mai acum 1 an.
Desi stau acasa, in primele saptamini dupa venirea de la spital cu bebita, la mine in casa era dezastru. Am avut fara nici-o exagerare zile in care nu am apucat sa ma misc dintr-un loc ore bune pentru a merge la wc sau a minca, m-a compatimit sincer sotul cind m-a gasit tinind copilul cu o mina la piept iar eu ciugulind cu cealalta un pic de mincare, pentru ca ma apucase lesinul de foame. Acuma am ajuns sa ma bucur daca pot gasi un pic de timp liber pentru treburile casnice, nu mai vorbesc de faptul ca la facultate nu am reusit sa ajung pina acuma, abia la ultima sedinta de pe anul acesta voi ajunge si eu. De vreo 2 ori mi-am pierdut si eu cumpatul-si-mi pare tare rau ca i-am administrat vreo 2 palmute la fundulet, nu din cele usturatoare doamne-fereste ci unele care sa o faca sa se mai calmeze, insa in secunda urmatoare cind am vazut-o ce botic face si se uita la mine cu niste ochisori nevinovati, am izbugnit in plins si am luat-o in brate dragalind-o, de parca cine stie ce i-as fi facut. Ma rog, asa sint eu, mai sensibila ( si ma mai mir cu cine seamana Carina, asa plingacioasa). Simbata trecuta pe 2 decembrie, am avut botezul bebitei si dupa o noapte de nesomn, am fugit cu nasica la coafor si manichiura si binenteles ca am luat-o si pe ea cu mine si a trebuit sa ies de cel putin 2 ori de sub casca pentru ca plingea si vroia sa pape. Nu mai spun ca in seara respectiva, la restaurant, nu am apucat sa ma distrez decit maxim 1 ora, pentru ca vecina "binevoitoare" si atot-stiutoare", care sa oferise sa stea cu ea si care zimbea ingaduitor la sfaturile mele, a clacat jalnic si ne-a sunat imediat, cum ca bebita refuza biberonul si binenteles ca ne-am dus glont sa o luam inapoi. Apropos de ajutoare si de sfaturile "batrinilor", vecina mea la cei 71 de ani este o femeie care pare mult mai tinara si e cit se poate de energica, e genul mult zgomot pentru nimic, pentru ca dupa ce s-a laudat de fata cu mine si cu sotul-pe el reusind chiar sa-l impresioneze, ca a avut grija de 7 surori-ea fiind cea mai mare, de o fiica si o nepoata si ca vezi doamne, pe ea nu o mai poate surprinde nimica, a esuat lamentabil, netinind cont deloc de sfaturile mele cu privire la tabieturile Carinei, la gesturile si cerintele ei, la utilizarea unor lucruri pe care ea nu le-a prins la vremea respectiva, astfel ca nu mare mi-a fost mirarea cind ajunsi acasa, am constatat ca incercase sa o schimbe si ii lasase body-utul desfacut la fundulet iar pampersul se desfacuse si se minjise toata de toate cele. Asa ca i-am aruncat sotului o privire jumatate amuzata jumatate dezamagita si i-am spus sa nu mai mearga niciodata la pomul laudat cu sacul. Desi nu am copil decit de 7 saptamini, cred ca ma descurc suficient de bine in aceasta noua postura-cea de mamica, caci mi-a placut sa citesc si sa ma documentez, am ascultat sfaturile persoanelor avizate si cum puteam face altceva cind din nefericire, in afara de o sora care ajunge doar atunci cind poate pe la mine si ma ajuta cit de cit, nu am pe cine altcineva sa ma bazez, parinti nu mai am, soacra a murit la inceputul anului iar singurul bunic ramas, este un mos stingaci si pe mina caruia nu mi-as lasa niciodata copilul-asta e clar. Asa ca, timpul de care dispun doar pentru mine, de cind sint mamica, este tare putintel si atunci imi vine sa zac sau sa dorm pur si simplu dar stiu ca pentru asta s-au inventat mamele, sa fie alaturi de copii ori de cite ori este nevoie si sper ca in timp, sa pot sa-mi educ copilul in asa fel incit sa sa nu fie cazul sa renunt definitiv la dreptul meu la viata si sa mai beneficiez si eu din cind in cind de calitatea de femeie, sotie si de ce nu-iubita ca doar n-am 80 de ani. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th July 2025 - 05:35 PM |
|