![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am citit un studiu din care reiesea ca o mama, casnica, cu doi copii mici munceste acasa 12 ore.
Mai toate mamele cu serviciu au maxim o ora pe zi timp pentru ele insele, in jur de 20% spun ca nu le ramane deloc timp pentru propriile activitati. Cum e la voi? |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Alexa, exact asa a fost si la mine. Ce sa-ti spun? Probabil ce-ti spune toata lumea: ca va fi din ce in ce mai bine cu cat creste Carina. Eram si eu pur si simplu terminata si ma tot gandeam la mamele care fac sau faceau multi copii, cum s-or fi descurcat ele? N-am gasit raspunsul nici pana acum. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif)
Eu mi-am avut parintii pe aproape, dar lucrau amandoi pe vremea aia, asa ca nu au putut sa ma ajute mult, oricat ar fi vrut. In plus, cat am alaptat-o pe fiica-mea, oricum n-am dat-o "din mana". |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Alexa, exact asa a fost si la mine. Ce sa-ti spun? Probabil ce-ti spune toata lumea: ca va fi din ce in ce mai bine cu cat creste Carina. Eram si eu pur si simplu terminata si ma tot gandeam la mamele care fac sau faceau multi copii, cum s-or fi descurcat ele? N-am gasit raspunsul nici pana acum. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif) Eu mi-am avut parintii pe aproape, dar lucrau amandoi pe vremea aia, asa ca nu au putut sa ma ajute mult, oricat ar fi vrut. In plus, cat am alaptat-o pe fiica-mea, oricum n-am dat-o "din mana". kalua, la al 2-lea copil gasesti si raspunsul. nu este vorba ca-ti pasa mai putin dar ai deja experienta, stii cand si ce trebuie bagat in seama. eu am avut mai mult timp liber cand ii aveam pe amandoi mici, decat cand il aveam doar pe cel mare. alexa, asa sunt primele luni: mult nesomn, mai au si colici, asta este. trec astea, si vin altele. sa nu fii suparata pe vecina ta, cresterea fiecarui copil este o alta experienta. eu cresc 2, si pot sa-ti spun ca oricat m-as stradui, nu-i pot creste la fel. metodele aplicate cu unul nu merg si la celalalt, desi sunt frati. si-apoi, la ea mai e si varsta. toate babele sunt atotstiutoare. imi permit sa-ti dau un sfat: nu striga si nu da in fetita (chiar daca usor). in primul rand, la varsta asta oricum nu intelege ce a facut rau, dar intelege tonul tau suparat. in al 2-lea rand, te obisnuiesti si tu sa-ti calmezi nervii in felul asta, si cand mai creste ce faci? recurgi la bataie? crede-ma ca nu rezolvi nimic cu bataia, nu fac altceva decat sa se incranceneze si sa faca totul doar ca sa te impinga la disperare. sa stii ca copiii, din prima zi de viata isi (iti) incearca limitele. si apoi, inca ceva, pe viitor: daca ai certat-o, n-o lua in brate imediat, oricat de mila ti-ar fi de ea. inca este prea mica, oricum, vorbesc de cand va creste. daca o iei imediat in brate va fi confuza, nici macar nu realizeaza unde a gresit, plus ca va crede ca totul ii este permis. te pup, si mult succes in "jobul" pe tocmai l-ai inceput. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th July 2025 - 08:18 AM |
|