![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
am primit si eu o reteta pe care sper sa o incerc in curand: [persoana care a scris reteta nu e romanca, asa ca sa nu radeti de exprimare...eu o admir pt ca face eforturi sa vobeasca romaneste]
ROZEN TORT pt. aproximativ 8 foite: - 2 oua - 50g untura (se poate si unt, insa atunci mai mult ~ 75g) - 4 linguri de lapte - 4 linguri de zahar - 400g de faina (amestecata cu praf de copt o lingurita sau mai putin) totul se amesteca in un aluat mai tare din care se fac 8 foite cu sucitor. se coc pe dosul modelului patrat pentru tort (cat se poate de subtire atat mai bine). temperatura este de 175 C si se coc putin (10 minute), sa ramana albe si numai putin aurie. crema: - 300-350g de nuca macinata - 250g unt - 200-250g zahar praf + 1-2 pliculete de zahar vanilat - o canita de lapte fiert nuca macinata se opareste cu lapte fierbinte, iar cand s-a recit se adauga in unt facut cu mixerul sa fie spumos si amestecat cu zahar praf aromatizat cu zahar vanilat. fiecare din 7 foite se unge cu crema asta (strat f. subtire, cat si foita) si api se pune ultima foita si se apasa cu o scandura si ceva greu... o carte groasa sau o ... piatra (pana maine zi) glazura: - 200-250 g zahar praf (depinde de suprafata tortului) - 2 linguri de apa - 1 lingura de suc de lamaie - 50 g de unt - 5-6 picaturi de "alkrmez" sau de esenta de zmeura sau coloant roz important !!!! ingrediente pt. glazura trebuie amestecat incet (cu lingura, nu cu mixer) si mult timp, astfel ca zahar sa se topeasca, iar masa sa devine cremoasa (nu sirupoasa cum e la inceput, deoarece atunci se usuca si se "sparge" in loc sa fie elastica). atunci se toarna peste tort si intinde cu cutit. dupa ce e uscata se poae taia in bucatele de 4x4cm sau 3x6cm |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 01:51 AM |
|