Dec 9 2005, 03:31 PM
Post
#1
|
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
|
![]() |
| fortelady |
Dec 14 2006, 10:36 AM
Post
#2
|
|
Musafir |
am primit si eu o reteta pe care sper sa o incerc in curand: [persoana care a scris reteta nu e romanca, asa ca sa nu radeti de exprimare...eu o admir pt ca face eforturi sa vobeasca romaneste]
ROZEN TORT pt. aproximativ 8 foite: - 2 oua - 50g untura (se poate si unt, insa atunci mai mult ~ 75g) - 4 linguri de lapte - 4 linguri de zahar - 400g de faina (amestecata cu praf de copt o lingurita sau mai putin) totul se amesteca in un aluat mai tare din care se fac 8 foite cu sucitor. se coc pe dosul modelului patrat pentru tort (cat se poate de subtire atat mai bine). temperatura este de 175 C si se coc putin (10 minute), sa ramana albe si numai putin aurie. crema: - 300-350g de nuca macinata - 250g unt - 200-250g zahar praf + 1-2 pliculete de zahar vanilat - o canita de lapte fiert nuca macinata se opareste cu lapte fierbinte, iar cand s-a recit se adauga in unt facut cu mixerul sa fie spumos si amestecat cu zahar praf aromatizat cu zahar vanilat. fiecare din 7 foite se unge cu crema asta (strat f. subtire, cat si foita) si api se pune ultima foita si se apasa cu o scandura si ceva greu... o carte groasa sau o ... piatra (pana maine zi) glazura: - 200-250 g zahar praf (depinde de suprafata tortului) - 2 linguri de apa - 1 lingura de suc de lamaie - 50 g de unt - 5-6 picaturi de "alkrmez" sau de esenta de zmeura sau coloant roz important !!!! ingrediente pt. glazura trebuie amestecat incet (cu lingura, nu cu mixer) si mult timp, astfel ca zahar sa se topeasca, iar masa sa devine cremoasa (nu sirupoasa cum e la inceput, deoarece atunci se usuca si se "sparge" in loc sa fie elastica). atunci se toarna peste tort si intinde cu cutit. dupa ce e uscata se poae taia in bucatele de 4x4cm sau 3x6cm |
|
|
|
catalina77 Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 9 2005, 03:31 PM
capsunica23 Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 9 2005, 04:49 PM
angelheart Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 12 2005, 01:37 PM
aciduzza Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 13 2005, 07:28 PM
capsunica23 Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 13 2005, 07:44 PM
catalina77 Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 14 2005, 11:55 AM
fortelady Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 15 2005, 02:41 PM
fortelady Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 15 2005, 02:44 PM
Pufu Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 16 2005, 10:34 AM
fortelady Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 16 2005, 12:28 PM
Pufu Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 16 2005, 12:51 PM
Pufu Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 16 2005, 01:07 PM
fortelady Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 16 2005, 01:25 PM
Pufu Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 16 2005, 01:56 PM
catalina77 Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 19 2005, 09:06 AM
Pufu Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 19 2005, 09:39 AM
kalua Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Dec 21 2005, 10:45 PM
kalua Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Jan 19 2006, 09:31 PM
h_2004 Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Jan 19 2006, 09:49 PM
kalua Re: Desert mai simplu sau mai dificil de preparat Feb 19 2006, 05:55 PM
ala80 astazi fac:
Prajitura cu piersici si migdale Feb 26 2006, 11:17 AM
kalua Eu am facut ieri
Bananananatoffifee (nume... Feb 26 2006, 02:06 PM
h_2004 super Marbella ...
kalua, ma omori tu :kiss: ..... Feb 26 2006, 02:28 PM
ala80 in romania nu exista lapte condensat indulcit. :(
... Feb 26 2006, 03:40 PM
kalua Sa stii ca nici aici nu se gaseste pe toate drumur... Feb 26 2006, 03:53 PM
diotima Pai noi suntem fericiti in cazul asta. In Grecia s... Feb 26 2006, 05:19 PM
h_2004 uite "cuibile" de viespi ...pana la urma... Mar 5 2006, 02:07 AM
Marbella Salam de biscuiti
Pai iti trebuie biscuiti... Apr 2 2006, 08:17 PM
ioannaraluka Intrebare-intrebatoare: am strans niste albusuri (... Apr 7 2006, 12:08 PM
ala80 eu stiu un chec din albusuri, cu nuca si rahat. te... Apr 7 2006, 12:32 PM
ioannaraluka Shoot :floricele:
Intre timp m-am mai gandit ca p... Apr 7 2006, 12:35 PM
fortelady
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 15th December 2025 - 08:35 AM |
|
|