![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,440 Joined: 2-February 06 Member No.: 176 ![]() |
asta este prajitura mea preferata, foarte simplu si rapid de facut. nu stiu cum se cheama, e un fel de negresa. cand este fierbinte merge foarte bine cu inghetata de vanilie langa.
2 cani mere rase 2 cani zahar 2 1/2 cani faina 2 oua 1 pliculet bicarbonat de amoniu cacao glazura: 250 g unt sau margarina 20 linguri zahar 2 linguri apa cacao merele rase se amesteca cu zaharul si se lasa putin pentru a se dizolva zaharul. se adauga ouale, faina, amoniul stins cu putina lamaie si se amesteca pentru a se omogeniza. cacao pun la ochi, in functie de cat de colorata vreau sa iasa prajitura. se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune compozitia si se baga la cuptor. nu-mi dau seama exact cat trebuie sa stea in cuptor, cred ca 20-30 min., cert este ca scobitoarea cu care incercati aluatul trebuie sa iasa curata. pentru glazura se topeste untul, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva, se adauga apa si cacao (tot la ochi). cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se torna glazura deasupra. ambele trebuie sa fie fierbinti in momentul unirii, dintr-un motiv necunoscut mie. eu nu sunt fan mere dar in prajitura asta chiar nu se simt. o prefer retetei clasice de negresa pentru ca negresa mi se pare mult mai uscata in comparatie. pentru viitor am primit indicatii sa fac dubla cantitatea de glazura! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
monicutza cat inseamna un pliculet de amoniu pt ca eu am o cutie mare (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/blush.gif)
kalua am mancat si eu cornulete de-alea tot de la nemtoaica si sunt intr-adevar delicioase si tin si mult timp |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th August 2025 - 11:58 AM |
|