![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
O invitam pe Diotima sa ne dea si noua reteta faimoasei ei piini de casa.
Retetele ei pe baza de aluat de piine (piine simpla sau piine cu masline) sint cu totul deosebite. Si ies din prima! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) Bine-nteles, oricine are retete pentru piinea de casa este asteptat cu mare drag sa le posteze. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Exista asa numitul pe engleza "sponge" care inlocuieste drojdia, painea e un pic altfel, dar foarte buna. Se foloseste la painea integrala sau intermediara.
Dureaza 3-5 zile pana poti sa coci cu el si se face asa: 100 g faina (cel mai bine faina integrala de secara) se amesteca cu atata apa cat sa iasa ca un aluat mai grosut de clatite. Se acopera si se lasa la un loc cald (intre 25 si 30°C) 24 de ore. Apoi iar se adauga 100 g faina si apa, iar se inchide si se lasa la cald. Si tot asa, in fiecare zi, pana e gata. Este gata cand: -miroase acrisor -s-a format o spuma la suprafata -daca se ia o lingura de "sponge" si se analizeaza cu ochiul liber, se vad o multime de basicute. Pentru data viitoare se poate lua ceva din aluatul asta si pune intr-un borcan usor inchis, in frigider. A nu se inchide ermetic borcanul. Aluatul asta trebuie sa faca 20-40% din tot aluatul de paine. Aluatului ii trebuie mai mult timp sa creasca. Edit: am vazut acum intr-o revista englezeasca culinara ca i se mai spune si "sourdough" - aluat acru. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th July 2025 - 05:23 PM |
|