![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Ni se spune ca sintem egale cu barbatii!
Eu inca mai am indoieli ca am fi privite drept egalele lor... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 57 Joined: 16-December 05 Member No.: 106 ![]() |
N-as folosi termenul "egal"; as folosi, mai curand, termenul "echivalent".
Inundatiile de anul trecut au provocat niste avarii pe o retea electrica importanta. Trebuia sa se intervina rapid si in forta. Sotul meu a coordonat actiunea, ceea ce a presupus doua nopti de nesomn consecutive. Eu as fi cazut lata dupa un asemena efort. El a fost complet lucid si in forma tot timpul. Avem o matusa suferinda, care a trebuit ingrijita o vreme, cu tot ce presupune asta pentru un bolnav imobilizat. Miasmele care se raspandeau adeseori erau ucigatoare, nu mai vorbesc de rabdarea de a suporta tot felul de mofturi si hachite. Sotul meu a marturisit sincer: "nu stiu cum poti face asta; eu, unul, n-as reusi cu nici un chip. As crapa, pur si simplu". Concluzia: nu suntem egali, dar suntem echivalenti. Pozitia inferioara a femeilor are, cred, explicatia pe care a dat-o Toffler, in "Al doilea val": munca femeii, desi importanta si grea, nu s-a bucurat de prestigiu, deoarece nu parea ca aduce venituri. Femeia aparea ca o consumatore de resurse, desi de consumat, consumau si barbatii. Se pare ca, in zilele noastre, munca in gospodarie tinde sa fie revalorizata; de aici, probabil, reglementarile privind concediul paternal si altele asemenea. Societatile evoluate se confrunta cu refuzul femeilor de a mai presta munci care nu sunt pretuite. Si, dintr-o data, avem revelatia ca educarea copiilor este foarte importanta, ca o locuinta ingrijita si o familie armonioasa sunt vitale, ca fara acestea societatea nu poate functiona la parametrii de eficienta necesari. Deci efortul femeilor nu era chiar asaaaaa, o bagatela. Din pacate, recunoasterea asta vine cam tarziu, iar consecintele se fac deja simtite. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 02:16 AM |
|