![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,263 Joined: 7-December 05 From: Timisoara Member No.: 15 ![]() |
Am cam chiulit de pe forum in ultima vreme si am neglijat si subforumul acesta care mi-e atat de drag.Se pare ca nu am calitati de lider vis-a vis de initierea unor subiecte fierbinti pe tema invatamantului si pentru ca sunt foarte subiectiva si sunt implicata cu sufletul in toata povestea aceasta.
Precizez ca acum o saptamana am descoperit ca de fapt cuvantul "rom" nu se scrie cu doi de "r" asa cum stiam eu din liceu.E o povestea mai dubioasa (cel putin asa o vad eu) cata vreme si unii romi mai uzeaza dublul r(imi cer scuze pt.exprimare). Am sa va povestesc un episod: -eu intr-un magazin de haine al unei prietene; -intra un individ pe care stiam ca il cunosc de undeva iar amintirea legata de el era suspendata undeva in vreme. El mai uaracios mai serios,eu ma uit insistenta la el si abia dupa aceea saluta.Cumpara niste hainute pentru copii si evident cand a venit sa plateasca a initiat un dialog.Nu imi aminteam de unde il cunosc.Ca mai apoi sa am un flash...era unul care pe la sfarsitul liceului dezvoltase o pasiune pt. mine. In momentul actual casatorit ,tata a doi gemeni pe care vroia sa ii mute de la gradinita la care erau.Totul ok din discutie in discutie imi spunea ca vrea o gradinita cu program normal,cea la care lucrez eu parea sa corespunda.Stabilim ca vine sa vada gradinita iar la sfarsit am avut inspiratia sa il avertizez ca la gradi mea sunt romi...reactia individului "Apai atunci nici nu intra in discutie!"....dispretul meu vis-a-vis de reactia lui a fost mult prea evident ca individul a spus "Nu,nu sunt rasist!"...mi-a venit sa ii arunc cu un ghiveci in cap..."Esti rasist si esti penibil ca nu ai macar puterea sa recunosti!"...a scos un zambet tamp si fasticit si a plecat... Si...ma intorc la toleranta,la omenie,la faptul ca toti copiii au dreptul la educatie, ca nu e vina lor ca s-au nascut romi cu un r sau doi de r... Facem parada cu tot felul de programe dar nu coboram acolo unde marginalizarea este evidenta. Oare poporul asta o sa invete vreodata sa fie omenos? Anul asta am privilegiul de a avea in grupa copii romi.Copilasi care s-au adaptat cerintelor sistemului de invatamant.Sunt empatici,inteligenti,perfect educabili.Iar parintii de acolo dintre traditiile lor fac eforturi incercand sa se adapteze la cerintele societatii actuale care e atat de cruda,de teatrala si de perversa.... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Cavaler eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 358 Joined: 26-June 06 From: Jalea Vaii Member No.: 398 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 01:41 PM |
|