![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
cum se jupoaie stiuca
tutorial by forte 1) se curata stiuca de solzi 2) se spala bine, se curata de ce are pe dinauntru iar se spala 3) se taie capul 4) se baga un cutit micut sub piele (nu foarte mic oricum) incepand de la "gat" si se curata/trage usor, exact cum cureti soriciul de pe porc, bagi cate putin cutitul si tragi ; 5) atentie la zona aripioarelor ca trebe "Decupate" 6) cand ajungi la coada, tai carnea a.i. sa ramana coada legata de piele 7) pielea se curata de resturile de carne care raman pe ea (eu le "razui" si dupa aia se pune in apa cu un pic de sare si lamaie. suna foarte spectaculos, dar iti ia cam jumatate de ora "decojitul" asta. carnea aproape ca nu are oase, eu o tai in fileuri si o toc dupa aia ca pe patrunjel (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) ca nu am masina de tocat, eventual daca mai raman oase (care sunt destul de mari si subtiri deci usor de ales) cand toc "trag" un pic de carne ca sa iasa de pe oase. nush cum sa explic. ca atunci cand cureti pestele sau soriciul de grasime sau cand cureti un morcov de coaja, tragi usor cu cutitul. dupa aia aleg ce carne mai e pe oase dupa acelasi principiu. in loc de faina + paine stoarsa eu folosesc pesmet alb (nush daca se gaseste pe la voi pe acolo). ar fi bine sa ai pe cineva ajutor - fie la jupuit, fie la cusut, astea sunt chestiile mai grele un pic. ciorba nu am facut, dar nu as strica stiuca pt ciorba (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) e pacat de ea... daca imi aduc aminte, cand mai gatesc, o sa fac poze sa exemplific cum se face... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 05:52 PM |
|