![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tiramisu
3/8 l apa 3 lingurite cu varf de espresso instant (sau espresso facut proaspat si racit, vezi jos si sfaturile pretioase ;) ) 4 oua proaspete 100 g zahar 500 g mascarpone ca. 35 piscoturi praf de cacao Apa se fierbe si se toarna peste ness. Sau se face espresso pe calea normala (asta trebuie strecurat cand s-a racit). Se lasa sa se raceasca. Se pregateste apa pt. baia marina intr-o oala mai mare si se infierbanta apa. Galbenusurile de oua se pun in oala care se pune la baie marina si se bat cu mixerul de mana, adaugand putin cate putin zaharul, pana se transforma intr-o crema albicioasa (dureaza cam 10 min). Se aduga mascarpone, cate o lingura, si iar se amesteca pana cand obtinem o crema. Piscoturile se dau prin espresso. Se aseaza un strat de piscoturi intr-un vas, se pune pe deasupra jumatate din crema, dupa aceea iar piscoturi inmuiati, sus vine un strat de crema. Se pudreaza cu cacao si se da la frigider cel putin 4 ore. Inainte de a sevi, se mai pudreaza o data bine de tot cu cacao. Sfaturi din propria-mi experienta: - niciodata nu stim de cata cafea avem nevoie la piscoturi, depinde de firma care le face si de cat sunt de proaspete (alea mai vechi sunt mai uscate). De aceea fac urmatorul test: inmoi 2 piscoturi in cafea, ii scot si-i controlez dupa vreun sfert de ora. Abia atunci imi dau seama cat de repede trebuie sa ma misc cand ii inmoi in cafea. - eu pun in crema si albusurile batute spuma, astfel imi iese si mai multa crema. Sin albusuri scot toate "impuritatile", astfel incat imi ramane ceva mai putina masa de albus. - in cafea pun niste Amaretto sau niste cognac de calitate f buna. - pt. copiii: piscoturile inmuiate in suc de fructe (dupa gust). Si-ca o chestie: pt. Tiramisu e musai ca ouale sa fie proaspete si de calitate buna. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 08:35 PM |
|