![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
super rapid - ciocolata de casa
Ciocolata Neagra - 0.5 kg de lapte praf - esenta de rom [facultativ] - 0.5 kg zahar - 50 g de cacao - 200 g de unt - facultativ: nuci, alune, fistic.. ce aveti prin casa - 150 -200 ml apa Se pun la fiert apa cu zaharul; se lasa sa fiarba pana se dizolva complet zaharul. In mod normal untul nu se adauga acum dar pt cine e grabit (ca mine) se poate pune acum si se opreste focul cand s-a dizolvat untul Cacaoa se amesteca cu laptele praf (si untul...) intr-un vas; se toarna siropul fierbinte si esenta; se adauga nucile (pt cine are) si se amesteca bine cu o lingura de lemn/tel/mixer. Se toarna intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu unt si se da la rece (eu am vrut sa pun foi de napolitana dar nu am gasit) Ciocolata alba - aceeasi reteta numai ca nu se pune cacao, iar esenta de rom e inlocuita cu esenta de vanilie. Eu am facut un strat de ciocolata neagra, am bagat tava la rece si am preparat si alba pe care am turnat-o peste cea neagra - nu s-au amestecat. Si am amestecat nuci in ea, ca din astea am avut in casa si imi era lene sa cobor dupa altceva. Inca e la rece, va povestesc maine cum e la gust (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) se prepara extrem de repede (max 30 minute cu spalat vase cu tot) forte (IMG:style_emoticons/default/322.gif) arata excelent!O sa incerc si eu reteta. marbella, e relativ migaloasa glazura aia (m-a omorat!) eu nu am frecat nici jumatate din cat trebuia la ea. am pus in loc de colorant sirop de fructe si a iesit foarte frumos (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) a, si nu am facut decat 4 foi (cred) - oricum, sufucient zic eu... e o prajitura grea pentru stomac totusi This post has been edited by fortelady: Jan 27 2007, 07:53 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th July 2025 - 08:23 PM |
|