![]() |
![]() |
miram |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fetelor, dupa o lunga abesenta de pe forum, ma intorc mai trista ca niciodata.Explicati-mi si mie va rog, de ce ma inseala daca totusi ma iubeste.Si eu de ce nu am puterea sa plec de langa el? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Dap, corecta teoria cum ca schimbarea inseamna evolutie.
Omul inseala din dorinta de ALTCEVA. Asta e teoria mea. Lucrurile decurg dupa schema urmatoare: ai ochit o tzinta, o doresti, treci la actiune. Cu cat tinta e mai inaccesibila cu atat ti-o doresti mai tare (aici e vorba de ego si nimic altceva). Cu cat investitia pe care o faci pentru a-ti atinge tinta e mai mare, cu atat se prelungeste timpul in care o apreciezi dupa ce ai obtinut-o. Dupa ce ai obtinut-o si te-ai bucurat de ea o vreme, instinctul te indeamna sa iti largesti orizonturile nu? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Si in momentul asta incepi sa pui lucrurile in balantza. Daca relatia in care te-ai trezit peste noapte iti satisface un numar mare de nevoi si daca alta oferta mai interesanta nu se intrevede la orizont, atunci balantza se inclina inspre fidelitate. Daca ceva mai palpitant apare la orizont si in relatie a intervenit deja o cat de mica doza de monotonie care sa iti dea timpul necesar pentru a vana noua tzinta, atunci ar trebui sa faci o noua alegere. Ori renunti la tot ce ai obtinut pana acum si pleci la noua vanatoare, ori joci la doua capete si iti satisfaci nevoia de ceva nou, pastrand in acelasi timp toate avantajele relatiei vechi. Cel mai probabil alegi a doua varianta, pentru ca in fond nu ai de unde sa stii din start ca noul target iti va satisface la fel de multe nevoi si nu vrei sa dai nevasta din mana pe amanta de pe gard. Poti ajunge din start la concluzia ca e doar o atractie fizica si atunci ce te faci cu celelalate nevoi pe care le ai? Asa ca iti racoresti setea de nou scurt si la obiect si te intorci cu forte proaspete in sanul relatiei careia ai reusit deja sa ii intelegi mecanismele. Yet again...oricat as incerca eu sa simplific teoria asta, in realitate lucrurile nu sunt niciodata asa simple (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Daca intrebi enshpe barbati de ce si-au inselat partenera vei gasi tot atatea motive la fiecare. De la "Era buna rau blonda sa moara mama" pana la "Din cauza lipsei de comunicare" , "De plictiseala" , "The devil made me do it" etc etc. Toti au o scuza sau o teorie bine pusa la punct prin care isi justifica fatza de ei nerespectarea unui angajament si isi elibereaza astfel pretioasa constiinta. Concluzia mea: De ce inseala barbatii? Pai pentru ca sunt oameni si noi oamenii suntem egoisiti pana in maduva oaselor oricat de bine am incerca sa camuflam chestia asta! Traiesc deci am ego si el se cere satisfacut! Dixit! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 03:28 AM |
|