![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ciuperci umplute vegetariene 1
500 g champignoane mai mari 1 ceapa 100 g camembert 50 g branza-crema (tip Philadelphia, Almette) 1 lingura unt 1-2 linguri smantana groasa patrunjel verde sare, piper suc de lamaie ulei (de masline) Ciupercile se curata si li se taie piciorul. Se sareaza si se stropesc cu ulei. Pt. umplutura se maruntesc picioarele de ciuperci si celelalte ingrediente, se amesteca bine. Se umple ciupercile si se pun pe o tava. Se dau la cuptorul preincalzit (200-220°C) ca. 20 min. Pot fi servite ca aperitiv cald in cadrul unui meniu. |
|
|
![]() |
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
ai luat ciuperci intregi, sau taiate?
daca sunt taiate, poti face o tocanita. eu calesc ceapa in putin ulei, cu boia dulce, apoi pun ciupercutele taiate, un pic de sare (si amestec, ca-si lasa ele apa). poti pune un pic de smantana la sfarsit, daca vrei. mai fac cu maioneza, dupa ce le fierb un pic, amestec cu maioneza si putina ceapa razuita. daca sunt intregi, poti sa le scoti coditele si poti face o umplutura cu coditele, un pic de sunca, branza Philadelphia, eventual un ou batut peste ele. mai poti pune si un pic de cascaval razuit deasupra. apoi le dai la cuptor 15 - 20 minute. sau, pur si simplu, le pun in tava cu friptura, mai la sfarsit, cand este aproape gata carnea, eventual si un pic de vin rosu (pentru carne de porc). cam, asta fac eu din ciuperci. sau vara, la gratar (daca nu le mananc crude, cu sare). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:48 AM |
|